Skip to main content

Eger fő értékét, a városunk jövőjének zálogát az itt élő családok, az egri gyermekek jelentik. Ők azok, akikért nagyszüleik dolgoztak és szüleik fáradoznak, ők azok, akik számára a 21. századi Egert építjük. Eger Önkormányzata a város megtartó erejét adó iparfejlesztés és munkahelyteremtés, valamint a megyeszékhely vonzerejének folyamatos fejlesztése mellett kiemelten fontosnak tartja, hogy korszerű gyermekintézményekkel és ellátórendszerrel szolgáljuk az egri családokat. Ezért újítottuk meg bölcsődéinket és fejlesztjük óvodai hálózatunkat: új intézményeket is építünk. Ezért vezettünk be számos, családbarát intézkedést is.

Habis László polgármester sajtótájékoztatón elmondta: 2017 óta minden egri újszülött szülei fél éven át megkapják a KÉPMÁS Magazin fél éves előfizetését, s a Közgyűlés – a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezésére – 2018. szeptemberében döntött az egri „Újszülött csomag” kidolgozásáról. A babacsomagot minden, a területi védőnői körzetekben ellátott, 2018. december 31-e után született gyermek megkapja, s ez így mintegy 400-430 kisbabát érint ez évben. Az egyetlen feltétel az, hogy az újszülött/szülő az egri védőnői körzetekben ellátásról szóló miniszteri rendelet szerinti területen lakcímmel rendelkezzen, vagy igazolhatóan életvitelszerűen itt éljen. (Több olyan szülő él, dolgozik, tanul Egerben, akik albérletben laknak, és nem áll módjukban bejelentkezni az egri lakcímükre. Helyi rendeletünk ezért megengedi, hogy minden olyan újszülött részesüljön a csomagban, akiket az egri védőnői szolgálat lát el.)

A mintegy 10.000 Ft összértékű csomag tartalma 2019-ben:

Önkormányzat ajándéka:

– baba szundikendő

– polár takaró plüss macival

– baba előke

– baba neszeszer

Szponzorációs ajándékok:

– Bella Hungária Kft.: 64 db-os popsitörlő, 1 db mini pelenkaminta, 2 db midi pelenkaminta

– KEVIKO Prevenció Védőnői Szolgáltató Kft.: 5 alkalmas babamasszázs bérlet

Az újszülött csomagot az egri védőnői hálózat segítségével juttatjuk el a családokhoz: az anyukák személyesen vehetik át a város ajándékát akkor, amikor a picivel (2-3 hónapos korban) az első kötelező státuszvizsgálatra érkeznek a védőnői rendelőbe – hangsúlyozta Kelemen Edit, a KEVIKO Prevenció Védőnői Szolgáltató Kft. munkatársa. Hozzátette: ez évben eddig az öt tanácsadói körzetben összesen 87 csomagot adtak át. Az egri Babacsomag a visszajelzések szerint igen hasznos és kedves az anyukák és babák számára, s emlékként is elkíséri a kis jövevényeket egy életen át, hogy Egerben születtek és nőttek fel.

A Babacsomagot az egri újszülöttek és szülők nevében jelképesen a 1,5 hónapos Tóth Luca és édesanyja, Tóth-Pap Zsuzsanna vette át a május 9-i sajtótájékoztató keretében.

Fotó: Nemes Róbert