Skip to main content

Forgalomkorlátozással és lezárásokkal is jár a látványos, izgalmas verseny!

Videó a 2019-es, 40. Tour de Hongrie útvonaláról…

A hivatalos műsorfüzet pedig itt található…

Június 14-én, pénteken délelőtt halad át Eger városán hazánk legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny mezőnye. A nagymúltú, hat napos viadalon az idei évben 19 csapat 132 kerékpárosa küzd majd egymással, a domborzati viszonyokkal és az elemekkel. A versenyzők június 14-én Kazincbarcikáról indulnak, a befutó pedig Tiszafüreden lesz.

Eger szívében, a Hatvani kapu téren egy úgynevezett sprinthajrá szerepel a kiírásban, amely igen izgalmas és érdekes látványt ígér. A szervezők külön szurkolói pontot állítanak fel itt, hogy az érdeklődők biztonságos, jó helyről kísérhessék figyelemmel a sportolókat.

Szurkolni szabad! A verseny egri szakaszát felvételről közvetíti az M4 csatorna, valamint több európai sporttelevízió. Az Eurosport esti összefoglalót sugároz a viadalról. Biztassuk együtt a legjobb magyar és külföldi bringásokat!

A versenyzők egy mezőnyben vagy kisebb csoportokban érkeznek, a sebességük néhol meghaladja az 50 km/h-t. Fontos, hogy a nézők saját és a versenyzők biztonsága érdekében ne lépjenek a kerékpárosok és a kísérő járművek elé!

Hogy érinti a körverseny az egri közlekedést?

Nagyon fontos, hogy a profi verseny előtt 30 perccel az útvonalon reklámautók haladnak, várhatóan 10.30 és 11.00 óra között. A körverseny mezőnye várhatóan 11.10 és 11.30 között, Szarvaskő felől halad át Egeren, az alábbi útvonalon:

25. sz. főútvonal (II. Rákóczi út; Vörösmarty út) > Törvényház utca > Eszterházy tér > Hatvani kapu tér (RÉSZHAJRÁ, SZURKOLÓI PONT) > Deák Ferenc utca > 25. sz. főútvonal (Mátyás király út) > Kőlyuk út > Kistályai út (a mezőny Andornaktálya felé hagyja el a várost).

A verseny hatására nem csak az érintett területeken áll meg a forgalom a mezőny áthaladásának idejére, hanem városszerte torlódásra kell számítani a kapcsolódó útvonalakon! Kérjük a közlekedők megértését és türelmét és felhívjuk a figyelmet arra, a lezárás miatt várhatóan változás lesz a helyi buszos közlekedésben, valamint az útzár több parkolót is érinthet! Fontos, hogy mindenki úgy közlekedjen a jelentős verseny Egerbe érkezése napján, hogy előzetesen tájékozódik a parkolási, közlekedési lehetőségekről, a buszjáratok menetrendjéről, útvonaláról.

A Tour de Hongrie egri szakaszát a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja, együttműködésben a Közterület-felügyelettel és a Polgárőrséggel.

Köszönjük együttműködésüket, türelmüket!