Skip to main content
Fejlesztés

Lakókertet terveznek a Nagylaposra

By 2019. június 17.

A Nagylapos egy meglehetősen lassú tempóban fejlődő része Egernek. A terület hiába bír lakó- és kereskedelmi funkcióra is kiváló adottságokkal, valami nem akar működni és évek óta egy kutyafuttatóval bővült mindössze a városrész. Jó ideje épül már egy társasház és sportközpont keverék is a Rutinpálya mellett, aminek eredetileg 2017-re ígérték az átadását, de ez legalább még épül, hiszen előtte két bevásárlóközpont csak a tervekig jutott el ugyanitt.

A legújabb igény egy lakókert részéről mutatkozott a Nagylapos egy kis részének hasznosítására. Az Egerpatak-lakókert az OBI áruházzal szemközti körforgalom egyik, jelenleg semmibe vezető leágazásához épülne több ütemben, összesen 28 lakással.

Ahogyan írják:

„A lakópark emberi léptékű, a legmodernebb technikai követelményeknek megfelelő, tágas, egyedi kialakítású, sorházakat és lakásokat kínál, több ütemben összesen 20 épületet. A terület felosztása lehetővé teszi az épületek önálló építését. Az épületek által kínált élettér egyedülálló adottságokkal rendelkezik, hiszen viszonylag magas beépítettség mellett, minden házhoz saját kert tartozik, parkolási lehetőséggel, mindezt Eger belvárosától néhány percre. a korszerű épületgépészeti megoldásoknak és a felhasznált magas minőségű alapanyagoknak köszönhetően az épülő lakások energiahatékonysága kimagasló, alacsony fenntartási költségek mellett biztosítják az új lakók teljes körű kényelmét. Minden egyes lakást egyedi mérőórával szerelünk fel, így a havi fenntartási költség is kivételesen alacsony szinten tartható.”

A munka jelenleg az érintett külterületi ingatlanok belterületbe vonásánál tart.

Forrásként a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság június 14-i ülésének 5. előterjesztését használtuk.

Letölthető dokumentum

Előterjesztés