Skip to main content
Kereskedelem

Dínó Park nyílik Eger mellett

By 2019. június 20.

Beküldött cikk:

Szeretett városunk évről-évre egyre több látogatót vonz. Eger és környékének népszerűsége hosszú idők óta töretlen, az eltöltött vendégéjszakák tekintetében szűkebb régiónk rendszerint a toplista élén helyezkedik el. Az ide érkező turisták számára sokszínű programkínálat áll rendelkezésre a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A vár, a termálvíz, a kiváló borászatok és az ehhez párosuló csodálatos környezet biztosítja a garanciát a turizmusban betöltött vezető pozíció megőrzéséhez. Egy turisztikai központnak azonban elengedhetetlen sikerességének fenntartásához, hogy meglévő értékeinek megóvásán túlmenően, újabb „attrakciókkal” kerüljön az érdeklődés középpontjába. Nos ezúttal, egy igen különleges látványossággal sikerült előrukkolni az idegenforgalmi főszezonra, amely elsősorban az ide látogató (na és persze a környéken élő) gyermekes családok számára nyújthat feledhetetlen kikapcsolódást. Az Egertől mintegy 10 km-re fekvő, festői szépségű Felsőtárkány közigazgatási területén ugyanis Dínó Park nyitja meg kapuit. A hivatalos megnyitó július elsején várható. Az intézmény megnyitásáról már évek óta keringenek pletykák a helyi médiában. A Lamport-völgybe tervezett létesítményben eredetileg egy állatkert kapott volna helyet, valamint ide tervezték a most megnyitásra kerülő „dinoszaurusz szoborparkot” is. A vadaspark megnyitásáról egyenlőre nincsen információnk, habár a helyi televízió korábbi beszámolója szerint már több kifutó elkészült és a tavalyi évben több állatfaj is betelepítésre került a területre. A park honlapja már elérhető az alábbi linken:

http://dinoparkeger.hu/

A több hektáros területen, teljes életnagyságban kerül bemutatásra a nemzetközi múzeumi minősítéssel rendelkező, mozgó, hangot adó 35 „őslény-utánzat”, melyek között megtalálhatjuk az egykoron Magyarország területén élő összes fajt is.
Ezenkívül egyéb szórakoztató elemek is elérhetőek lesznek a parkban: óriás dínócsúszda, ugrálóvár és vízidodgem is várja majd az ide látogató gyermekeket. Továbbá interaktív játszópark is szerepel a kínálatban, ahol a régészek munkájával ismerkedhetnek meg a legkisebbek. A parkban két óránként játékos show-műsort is láthatnak a vendégek, melynek főszereplője egy 4 méteres, élethű dinoszaurusz lesz.

A honlapon szereplő információk alapján, a tervezett létesítmény igen érdekes színfoltja lehet a későbbiekben a környék gazdag programkínálatának, tovább erősítve ezzel a régió stabilitását a hazai turisztikai piac színterén.

 


Új üzletek Egerben

Ahogy lekerül egy üres üzlet kirakatából az eladást/kiadást jelző tábla, elindul az ötletelés, hogy mi nyílik ott. De tényleg, mi nyílik ott? Segíts a kíváncsiskodó egrieknek, ha van információd, vagy tedd fel a kérdésedet, hogy megtudd, amit pár hónapon belül amúgy is megtudnál. De így megspórolhatod a kétségek közt töltött napok gyötrelmeit. Pletykaoldal üzletnyitásokról IDE KATTINTVA.