Skip to main content
Fejlesztés

Felújítják az Országzászló előtti lépcsőt

By 2019. június 24.

Egy ideje már kordonok szegélyezik a buszpályaudvar melletti Országzászlót a Pyrker téren. Bár legtöbben csak a Barkóczy és Törvényház utcákról látjuk az emlékhelyet és onnan nem szembetűnő a leromlott állapota, közelebbről nézve azért indokolttá válik a felújítás.

A Pyrker téri Országzászló kezdetek óta nem számít sikersztorinak. A teret 2014. augusztus 20-án avatták fel, és hiába, hogy már ez is egy, a tervezettnél későbbi időpont volt, még ekkor is csak félkész körülmények fogadták az ünneplőket. Idővel sikerült körbeburkolni a zászlót és az utcabútorok is a helyükre kerültek, majd 2015-től megkezdődött az amortizáció, hol csendesebben, hol pedig országos hírértékkel. 2016 volt az emlékezetes év, amikor a gyenge ragasztás miatt Felvidék kivételével egyszerűen lepotyogtak a emlékműről a Trianonban szétszakított országrészek.

Idén 5 évvel járunk az átadás után, most már az országrészek visszaragasztásánál drasztikusabb felújítás vált szükségessé. A munkát Eger önkormányzata rendelte meg egy mezőkövesdi székhelyű vállalkozótól, a beavatkozás az Országzászló előtti lépcsőt, illetve a posztamensek között futó kőelemeket érinti. A szerződés nettó értéke 11 804 065 forint, a kivitelezést viszonylag kényelmes tempóban szeptember 30-ra kell befejeznie a vállalkozónak.

Kapcsolódó hivatkozás:

szerződés megtekintése