Skip to main content

Teljes hosszában és szélességében megújult a Stadion utca. Ismeretes: a Miniszterelnökség keretéből még 2017-ben nyert egymilliárd Ft-os forrást Eger Önkormányzata közterületi infrastruktúra-fejlesztésre. E „csomag” lényeges eleme a most befejezett fejlesztés.

A 98 millió forintos felújítás során 415 m3 talajjavító réteg készült, 1609 m2-en fektett le térkő burkolatot a kivitelező. Az útpályára két rétegben, összesen 110 m3 aszfalt burkolat került, mintegy 212 folyóméter hosszban. A munka fontos része volt az utcában található csaknem félszáz parkoló felújítása is.

A meglévő öntött aszfalt burkolatú járda helyére a Deák Ferenc utcában alkalmazott térkővel azonos térköves járdaburkolat épült. Ez nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem a növényzet számára is hasznos, hiszen e megoldás vízáteresztőképessége nagyobb, mint a korábbi burkolaté. A kivitilezés során kiemelten ügyeltek arra, hogy az utcában található fák gyökerei – különösen a tartó gyökerek – ne sérüljenek.

Mint ismert: az egymilliárdos keretből Eger valamennyi városrészében, több mint 30 helyen zajlanak, zajlottak fejlesztések A beruházássorozat összeállításánál fő cél volt, hogy az egri polgárok szempontjából kulcsfontosságú rekonstrukciók valósulhassanak meg olyan területeken is, melyek nem érintettek az ismert, uniós pályázati programokban.

Egyrészt olyan fejlesztések valósultak meg 2017-18-ban, amelyek a város egésze szempontjából jelentősek, hiszen nagyforgalmú utakat érintettek (Almagyar, Kossuth, Barkóczy, Széchenyi utca, Pásztorvölgy utca). Másrészt egy-egy lakóközösség kérésére valósítottunk meg beruházást, melyet már régen vártak és mindennapjaikat teszi komfortosabbá, jobbá (Tittel u., Olasz u., Csokonai u., Tizeshonvéd u., Radnóti u.; járdák: Ludányi, Kallómalom, Vallon utca).

Fotó: Lénárt Márton