Skip to main content

A mai nappal (szeptember 5.) elindult a tájékoztató levelek kézbesítése: Eger Önkormányzata megközelítőleg 11 ezer szépkorúnak juttatja el azt a levelet, melyben az érintettek részletes információkat találnak a 65 év felettiek 5.000 Ft-os települési támogatásáról.

A tájékoztató tartalmából:

Eger Önkormányzata saját programjai és jól működő szociális intézményellátó rendszere által, valamint számos civil szervezet segítségével gondoskodik az egri idősekről. Minden évben arra törekszünk, hogy újabb és újabb lehetőségekkel bővítsük a szépkorúak ellátását, ezzel is kényelmesebbé, szebbé tegyük mindennapjaikat.

Júniusban Habis László polgármester úr javaslatára döntött a Közgyűlés arról, hogy a gondoskodás és a felelősségvállalás keretében – idén szeptembertől – az önkormányzat minden egri, 65 év feletti személyt évente 5.000 Ft összegű települési támogatásban részesít. A jogosultságnak két feltétele van: az egri lakóhely és a 65. életév betöltése.

 A kitöltött és aláírt nyomtatványt 2019. szeptember 1-től, személyesen a Polgármesteri Hivatal Szociális Csoportjánál (Kossuth u. 28.) lehet benyújtani. Fontos, hogy az igénylők a személyazonosító igazolványt, lakcímkártyát, TAJ kártyát hozzák magukkal. Postai úton is érkezhet az igénylés, ez esetben a cím: Eger MJV Polgármesteri Hivatala; 3300 Eger, Dobó tér 2.

Információ telefonon: 36/521-994; 36/521-977

Az 5.000 Ft összegű pénzbeli támogatást postai úton juttatjuk el az igénylőknek.