Skip to main content

Miután Habis László polgármester úr felkérése nyomán a szeptember 22-ig tartó első körben minden egri diáknak volt lehetősége arra, hogy a megújult, egykori „HEMO”-ban kialakuló, varázslatos ifjúsági közösségi térnek nevet adjon, pénteken elindult a második forduló. A névadási folyamatot a városvezetővel együttműködésben a Városi Diák Tanács bonyolítja le: a szervezet Facebook oldalára szeptember 22-ig várták az egri fiatalok ötleteit, javaslatait. Az első kör eredményéről szeptember 27-én, a Dobó téren megrendezett „Tiszta élvezet drogellenes naphoz” kapcsolódó ifjúsági fesztiválon számoltak be.

A VDT tagjai – további diák önkéntesekkel kiegészülve – a beérkezett 24 javaslatból 10-et választottak ki. Ebben a folyamatban is részt vehetett bárki, aki érdeklődött a téma és az ügy iránt. A tíz legjobbnak tartott ötletre lehet voksolni a tegnapi napon elindított internetes szavazáson. A második forduló október 6-ig tart, ekkor hirdetnek majd eredményt, Habis László polgármester úrral közösen.

Mint azt a városvezető a VDT tagjaival közösen tartott, korábbi helyszíni tájékoztatón elmondta: a 21. századi színvonalon megújított műemléki épület mindenben alkalmas helyszín arra, hogy a fiatalok valódi, kedvelt otthona legyen. Az önkormányzat feltett szándéka, hogy ne csak abban segítse az egri diákokat, hogy biztos tudást szerezzenek a városunkban, hanem abban is, hogy a szabadidejüket hasznosan, jó közösségben, minőségi környezetben tölthessék.

Hozzátette: amikor a „#TEger” nevű (ERASMUS) program keretében több hónapon keresztül, intenzíven együtt dolgoztak az egri fiatalokkal, egyértelművé vált, hogy a diákok legfontosabb igénye az együttlét, a közös programok szervezése, az összetartozás, s az ehhez szükséges, megfelelő közösségi tér kialakítása. Lesz itt például „chill szoba” az iskola utáni pihenéshez, beszélgetéshez; rendezvényterem; e-sport szoba; zeneszoba; számítógépes terem; a kertben pedig nyársaló hely és lampionos közösségi tér.

– A közös munka egyéb eredményei is bekerültek a Városi Ifjúsági Cselekvési Tervbe, ám az államtól korábban ingyenesen tulajdonba vett, de a sokáig üresen álló, egykori Helyőrségi Művelődési Otthont már a 21. századi közösségi tér kialakításának szándékával újítottuk fel, több százmillió Ft felhasználásával – mondta el Habis László. A tartalom, az elérhető szolgáltatások és lehetőségek mind a fiatalok ötleteire épülnek majd, s egy jó helynek kell egy jó név is – húzta alá a városvezető.

A második körös szavazás tehát elindult, a tíz javaslatból bárki választhat egyet. Október 6-án pedig kiderül, hogy mi lesz az Eger szívében található, szuper ifjúsági közösségi tér neve.

A Városi Diák Tanács Facebook oldala: https://www.facebook.com/vdteger/

A szavazási ív közvetlen (Google form) linkje: https://forms.gle/FJzRTVWNs9YQTFyW6