Skip to main content

1. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a testnevelés és a sport területén végzett kiemelkedő munkájáért „PRO AGRIA” szakmai díjat adományozott Gyöngy Attila birkózó edző és testnevelő tanár részére.

Gyöngy Attila az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolában és annak elődjében 26 éve tanít testnevelés és földrajz tantárgyat, tart birkózó és futball edzéseket a gyerekeknek. Az Egri Vasas birkózó szakosztályának vezetője, valamint az Egri Városi Sportiskola birkózó szakosztályának vezetőedzője. Tanítványai szép eredményeket érnek el a diákolimpiákon, országos bajnokságokon birkózás sportágban, sorra hozzák az I. ,II., III. helyezéseket.  Gyöngy Attila elhivatott és lelkiismeretes edzői munkájának köszönhetően stabil és kiemelt utánpótlásbázist tudhat magáénak, ami azért is fontos, mivel Eger a birkózás sportág egyik Centrum Központja. A gyerekek nevelésére, tanítására tette fel életét, melyet igyekszik a lehető legjobban megvalósítani.

2. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése kimagasló sportolói tevékenységéért „EGER KIVÁLÓ SPORTOLÓJA” kitüntetést adományozott az Egri Vízilabda Klub vízilabdázója, Tymcyna Máté részére.

Tymcyna Máté az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulója, valamint az Egri Vízilabda Klub sportolója. Az egri serdülő csapat vezéregyénisége, 8 éve vízilabdázik, az egri vízilabda élet egyik nagy ígérete. 2019-ben a magyar U-15-ös fiú válogatott sikerrel kvalifikálta magát a bulgáriai Burgaszban megrendezésre került Európa Bajnokságra. Ebben nem kevés szerep jutott az egri utánpótlás üdvöskéjének, Tymcyna Máténak. A selejtezők során végig jól játszott, lőtte a gólokat, edzői nagy elismeréssel értékelték. Az idén júliusban megrendezett megmérettetésen a magyar U15-ös vízilabda-válogatott tagjaként megnyerte a korosztály első Európa-bajnokságát, ahol kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Edzői: Holló Tivadar, Tóth Kálmán, Petrovai Márton

3. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése kimagasló tanulmányi eredményéért „KIVÁLÓ EGRI DIÁK” kitüntetést adományozott az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanulója Csépányi István részére.

Csépányi István az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium 12. osztályos tanulója volt, aki több országos és megyei versenyen is szép eredményt ért el matematikából és fizikából. 2018/2019 tanév végi átlaga 5,00, év végén sikeres érettségi vizsgát tett, kitűnő eredménnyel. 2017-ben és 2018-ban részt vett az Európai Uniós Természettudományos Diákolimpián, ahol mindkét évben ezüstérmet szerzett. A 2018/2019 tanévben a fizika OKTV 3. helyezettje és a matematika OKTV 12. helyezettje. Emellett az országos válogatóverseny megnyerésével tagja lett az Európai Fizikai Diákolimpián és a Nemzetközi Fizika Diákolimpián részt vevő magyar csapatnak. Az Európai Fizikai Diákolimpián pontszáma alapján abszolút hatodik, valamint aranyérmes lett (Legjobb magyar eredmény), továbbá az Izraelben megrendezésre került Nemzetközi Fizika Diákolimpián, hazánkat képviselve bronzérmet szerzett.

4. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése kiváló tanulmányi eredményéért és kimagasló sportteljesítményéért „EGER VÁROS JÓ TANULÓJA, JÓ SPOTOLÓJA” elismerő címet adományozott az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium tanulója Osváth Nagy Noémi részére.

Osváth Nagy Noémi az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium 9. osztályos tanulója. Tanulmányi átlaga kitűnő, ebben az évben 7 tárgyból tantárgyi dicséretet kapott. A szorgalmas tanulás mellett kiváló eredményeket ér el a sportban is, az Egri Vasas – Egri Városi Sportiskola birkózójaként. A magyar serdülő birkózó válogatott tagja. Idén a krakkói Európa-bajnokságon bronz érmet szerzett. A 2018/2019 évi sporteredményei között szerepel többek között a serdülő női országos bajnokság 1. helyezése, a serdülői női válogatott 1. helyezése, és a serdülő női Európa bajnokság 3.helye.

Edzői: Gyöngy Attila, Lakatos András, Madarasi Gábor

5. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése kiváló tanulmányi eredményéért és kimagasló sportteljesítményéért „EGER VÁROS JÓ TANULÓJA, JÓ SPOTOLÓJA” elismerő címet adományozott az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanulója Horváth Bence Tamás részére.

Horváth Bence Tamás az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium 11. osztályos tanulója, tanulmányi átlaga 5,00. Kiváló képességű, szorgalmas tanuló. Angolból B2 komplex nyelvvizsgával és előrehozott érettségivel rendelkezik. Társaihoz nagy empátiával fordul, mindig segítőkész. Kitűnő tanulmányi eredményén kívül országos és nemzetközi versenyeredményei alapján kiemelkedő tehetségű sportoló judo sportágban. Tavalyi teljesítménye alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán elnyerte a „Magyarország jó tanulója – jó sportolója” címet.

A 2018/2019 évi sporteredményei között szerepel többek között Judo korosztályos Országos Bajnokság 1. helyezése, Judo junior Országos Bajnokság 3. helye, és a Judo Országos Ifjúsági Csapatbajnokság 1. helyezése.

Edzője: Horváth Tamás