Skip to main content
FejlesztésMás tollából

Egerben bővítene a Bosch

By 2019. november 4.

Tomitól kaptunk egy linket a Nordwest Zeitung-ra, ami elsőre talán meglepően hathat, a téma azonban mégis szorosan kapcsolódik Egerhez. Tomi lehet a világ legsegítőkészebb olvasója, hiszen egyúttal le is fordította nekünk a cikket, nagyon köszönjük a segítségét! Mutatjuk, miről írnak a németek:

A Bosch Automotive Steering autóalkatrész gyártó cég 240 munkahelyet csökkent Bréma városában. Ahogy a vállalat csütörtökön bejelentette, a városban a kormányoszlopok gyártását meg kell szüntetni és át kell helyezni a magyarországi Egerbe, ahol a Bosch cégcsoport ma már kormányoszlopok gyártását végzi. A munkahelyek csökkentésének társadalmi szempontból elfogadhatónak kell lennie. „Mint az ipar más vállalatai, a Bosch Automotive is egyértelműen érezte a piac lassulását.”- írja a vállalat nyilatkozata. A jövőben csupán 30 szakember marad a brémai telephelyen.

Eger ipari létesítményeiben dolgozók körében már egy ideje szóbeszéd tárgyát képezi, hogy a Bosch cégcsoport valami nagy dobásra készül Eger határában. Mivel konkrét információ eddig nem volt a bővítésről, a minap megdöbbenve olvastam a fent linkelt cikket. Ez a bővítés hatalmas lehetőséget rejt városunk számára. A ZF Hungária valamint a RUAG cégcsoport elmúlt években történő bővítésével számos új munkahely érkezett városunkba, a fent olvasható áttelepítés óriási előrelépés lehet az eddig csupán turizmusra építő hevesi megyeszékhely részére – fűzte még hozzá olvasónk, mi pedig csak egyetérteni tudunk. Ahhoz, hogy minél stabilabb lábakon álljon Eger gazdasága, elengedhetetlen egy erős ipar. Az M25-ös autóút, az önkormányzat közelmúltbéli területszerzései és az ipari park infrastrukturális fejlesztése ehhez jó alapot biztosítanak.