Skip to main content
Kereskedelem

Nem épül Aldi az egykori Egervin telephelyén

By 2019. november 8.

Úgy tűnik, hogy örökre fikció marad egy egri Aldi szupermarket megléte, a lánc mégsem épít ugyanis áruházat az egykori Egervin telephelyén.

Mind az üres telephely, mind a szupermarket története nagyon régre nyúlik vissza. Előbbi agonizálása 2012-ben kezdődött, amikor elkezdték bontani az Egervin csarnokait. A bontás félbe maradt, a telek eladóvá vált, míg nem 2016-ban megmozdult valami, és újult erővel elkezdték megtisztítani az ottmaradt törmeléktől az ingatlant. A lendület elfogyott, a takarítás részben készült el, újra leállt minden folyamat, és azóta gyakorlatilag nem történt látható változás. Hacsak azt nem számítjuk annak, hogy a törmeléket benőtte a gaz.

Az Aldi szintén hosszú évek óta szenved Egerrel, már 2013-ban is pletykálták az érkezését, aztán, ahogyan a mellékelt példa mutatta, mégsem érkezett meg végül az üzlet. Na majd 2016-ban! – gondoltuk, hiszen ebben az évben már a Heves Megyei Hírlap is megírta, hogy mégiscsak jön Aldi, ráadásul a belváros peremére. Itt érnek össze a szálak az Egervin telephellyel, ez a telek volt ekkor megjelölve helyszínként. Aligha találnánk ki, de 2016-ban végül nem jött Aldi, de kit érdekel, ha 2018-ban már tényleg itt lesz, hiszen ezt már Habis László is megerősítette. Egy emberként nézte akkor Eger teljes lakossága és az ide érkező turisták a város legforgalmasabb kereszteződésében zajló építkezést, a földből kinövő falakat, a leszakadt terület hasznosítását. Nem. A valóságban egy kapavágás sem történt, nincsen Aldi és a telekre a napokban ismét kikerült az „eladó” tábla, jelezve, hogy belátható időn belül más sem lesz még ott.

Miközben a Lidl új áruházat nyitott idén a városban, az Alidnak bevehetetlen vár marad Eger. Sajátos üzletpolitikája az áruház dolga, az viszont, hogy 2012-óta sem hasznosítani, sem eltakar(tat)ni nem sikerült a telket, a mindenkori városvezetés kudarca is.