Skip to main content

Nyolc középiskolás diák nyerte el az „Eger Város Ösztöndíjasa” címet 2019 őszén az előző tanév II. féléves eredménye és a benyújtott pályázatok alapján. A Közgyűlés november 21-i ülésen a fiatalok Mirkóczki Ádám polgármestertől vették át a támogatásról szóló dokumentumot.

 

A 2019/2020-as tanév első félévében 8 fiatal nyújtotta be pályázatát, majd a 2018/2019-es tanév tanulmányi átlaga, szociális rászorultság alapján valamennyi tanuló részesülhetett az „Eger Város Ösztöndíjasa” címben. A pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj havi tanulmányi támogatásból és egyösszegű támogatásból áll középfokú tanulmányok esetén, melynek összege összesen: 200 ezer forint. A támogatás 10 hónapon keresztül havi 10 ezer forintos ösztöndíjból, valamint egyszeri, 100 ezer forintos támogatásból áll. Az „Eger Város Ösztöndíjasa” program célja, hogy segítsen a tehetséges egri diákoknak a szakképesítés, az érettségi, a diploma megszerzésében, illetve hozzájáruljon ahhoz, hogy a képzett egri fiatalok a városban telepedjenek le.

(Az önkormányzata legközelebb tavasszal, a tehetséges egyetemi-főiskolai hallgatók számára írja ki az Eger Város Ösztöndíjasa pályázatot.)

EGER VÁROS ÖSZTÖNDIJASA NYERTESEI

2019/2020. tanév 

 

Középfok

 

Ssz.

 

Tanuló neve

 

Intézmény neve

1. Koncz Dorina Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium
2. Liptai Kinga Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium
3. Morales Carlos Magor Egri Dobó István Gimnázium
4. Plerpa Zsófia Egri Dobó István Gimnázium
5. Plet Szabolcs Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium
6. Rottenstein Orsolya Kinga Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
7. Sajtós Violetta Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium
8. Utassy Virág Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Fotó: Gál Gábor