Skip to main content

Ütemterv szerint halad a kivitelező a tavaly ősszel indult, több mint 5 milliárd forint összköltségvetésű projekttel, amely egyebek között az egri szennyvízcsatorna-hálózat bővítését valamint a meglévő szennyvíztisztító szennyvízvonalának korszerűsítését célozza. A város számos pontján zajlottak, zajlanak munkálatok, több helyen azonban december 20-án ideiglenesen, vagy végleg helyreállítják a burkolatot.

December 20-án befejeződnek a kivitelezési munkák a Mocsáry Lajos utcában és a Malomárok utca első szakaszán, ezeken a területeken a közlekedési felület ideiglenes helyreállítását is elvégzik.

A Mátyás király utca első szakaszán a rekonstrukciós munkák befejeződtek, a forgalom-korlátozás megszűnt. Az Egészségház utcában az ünnepek alatt is folyamatos lesz a talajvízszint-süllyesztés, továbbra is zárva marad az utca a gépjármű forgalom előtt.

A rekonstrukciós munkák – amint az időjárás lehetővé teszi – jövőre folytatódnak a Mátyás király utcában, a Malomárok utcában és az Egészségház utca befejezése után a Kossuth utca déli részén, majd a Fellner utcai szennyvízvezeték rekonstrukciójával fejeződik be a program, várhatóan jövő év novemberében.

Eger önkormányzata ezúton is köszöni az érintettek, közlekedők türelmét és megértését.