Skip to main content

Számos helyen okoz fennakadást az ónos eső. A gyorsforgalmi utak, a fő-és mellékutak burkolata a kiszórt só hatására nedves, sónedves, ám több szakaszon rendkívül csúszós.

Folyamatosan végzi a hulladékszállítást az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. azokban az utcákban, ahol biztonságosan járható az út, és veszélyeztetés nélkül be tudnak hajtani a járművek – közölte a társaság, hozzátéve: amennyiben az időjárás engedi, a cég munkatársai a mai napon elvégzik a szállítást.

Akiknél a rendkívüli időjárási helyzet miatt esetlegesen elmarad az edények ürítése, azok szállítását a pénteki, és szombati napokon, amennyiben az időjárás engedi, pótolják, illetve a következő aktuális szállítási napon az edények mellé kihelyezett plusz zsákokat természetesen elszállítják.

A Városgondozás Eger Kft. közölte: az ónos eső miatt hajnal 4 órától 2 autóval 5 órától kibővített, 6 órától pedig már teljes gépparkkal végzik a város útjainak síkosságmentesítését. A gépek mellet kézi takarítók is folyamatosan dolgoznak. Kiemelt figyelmet fordítanak a buszmegállókra, gyalogátkelőhelyekre, járdákra, meredek utcákra, iskolák óvodák előtti útszakaszokra, mentő-, tűzoltó-, busz útvonalakra.

Kérjük a lakosság türelmét és megértését! Közlekedjenek nagyon óvatosan!