Skip to main content
Közlekedés

Átépítik a Gárdonyi Géza – Vécseyvölgy utcák kereszteződését

By 2020. január 16.

Hamarosan átépülhet Eger egyik problémás útkereszteződése a Várállomás mellett. A kritikus ponton jelzőlámpás segítség nélkül találkozik a forgalmas Vécseyvölgy utca a szintén igencsak forgalmas Gárdonyi Géza utcával, és hogy a helyzet még izgalmasabb legyen, ugyancsak ezen a kereszteződésen halad át a 87-es számú vasúti vonal is.

A csomópont átépítésére lassan már 10 éve törekszik a mindenkori városvezetés, ám előrelépés ezidáig nem történt. Most úgy tűnik azonban, hogy hamarosan megtörhet a jég, január 16-án a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatala kifüggesztett ugyanis egy hirdetményt, melynek tárgya: „Eger, 2504 jelű Eger-Bogács összekötő út (Vécseyvölgy u.) – Gárdonyi G. utcai csomópont átépítésének és gyalogos átkelő-helyek kijelölésének engedélyezési eljárása”.

Arról egyelőre nincsen hír, hogy pontosan mi- és mikor készülhet el, a régebbi tervek mindenesetre jók lehetnek kiindulásképp. Anno 4 darab jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet terveztek kialakítani a Gárdonyi Géza, Vécseyvölgy és Zoltay István utcákban, ezeken felül kapott volna egy jobbra kanyarodó sávot a Vécseyvölgy utca a Gárdonyi Géza utca irányában, ahonnan a folytatásban pedig már az Egri Csillagok utca felé alakítottak volna ki egy újabb kanyarodó sávot balra.