Skip to main content
Szabadidő

Távol tartaná Egert az 5G technológiától Dr. Pócs Alfréd képviselő

By 2020. január 17.

Izgalmas előterjesztésről tárgyal január 21-én a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság. Dr. Pócs Alfréd képviselő határozati javaslatot tett, mely szerint:

“Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése  kifejezi azon szándékát, hogy nem támogatja  az ötödik generációs cellás rendszerű mikrohullámú elektromágneses sugárzás (5G) bevezetését  Eger városában, ezáltal kívánja megvédeni Eger város lakosait egységesen, annak  súlyos egészségkárosító hatásával  szemben.”

Dr. Pócs Alfréd szerint “napjaink legégetőbb problémája, az 5G – azaz az ötödik generációs cellás rendszerű mikrohullámú elektromágneses sugárzás -, mely súlyosan károsítja az élővilág összes résztvevőjét a földünkön. Hiszen tudjuk, hogy az emberek, a növények, az állatok, a rovarok sejtekből állnak, és a sejtek egymással elektromágneses sugárterekkel kapcsolatban vannak, de ugyanígy a szervek és a szervrendszerek is. Így az 5G ezt a kommunikációs kapcsolatot zavarja és betegíti meg ezáltal az élővilág minden elemét. ”

Dr. Pócs Alfréd szerint “a világon 4 ország mondott egyértelműen nemet az 5G használatára; Franciaország, Belga Királyság, Izrael és Ausztrália.” Magyarországon jelenleg kiépítés alatt áll a technológia, ám ahogy a képviselő kéri, “végre legyen egy olyan város – Eger -, aki viszont elzárkózik az 5G mindennemű bevezetése ellen. Előzzük meg a bajt.”

Dr. Pócs Alfréd nézetével még akkor sincsen probléma, ha egyébként nem értünk egyet vele. Attól színes a város, hogy sokan és sokfélék vagyunk benne, és valóban fenntartásokat szülhet a tény, hogy új technológia lévén, messze nem ismerjük még az 5G minden hatását. Ettől függetlenül persze – és ez már az érem másik oldala – egy globális technológiai irányról beszélünk, melyből aligha maradhat ki egyetlen fejlett világhoz tartozó város is. Egy egészséges önkormányzat életében azonban így is helye lehet egy ehhez hasonló előterjesztésnek, még akkor is, ha annak elfogadása soha be nem hozható versenyhátrányba lökné Egert. Véleményként helye van, ez kétségtelen, árulkodó lesz azonban az új városvezetésről, hogy mi lesz ennek a most még csak bizottsági előterjesztésként létező kérésnek a sorsa. Megmarad annak, ami: egy érdekes álláspontnak, vagy pedig elrugaszkodnak a valóságtól és ennél nagyobb súlyt tulajdonítanak neki. Éppen egy éve már meglepődtünk egy hasonlóan abszurd felvetésen, ezért nem árt lélekben felkészülni, bármi megtörténhet.

Kapcsolódó letöltés:

Előterjesztés