Skip to main content
Közlekedés

Kiírták a közbeszerzést a Kertész utca felújítására

By 2020. január 21.

Az idei évben több fejlesztés is várható Egerben, melyek jelentősebb fennakadásokat okozhatnak a közlekedésben. Ezek rövid távon nyilván bosszússággal járnak majd, de hosszú távon a javunkat szolgálják. Tovább folytatódik a szennyvízcsatorna – hálózat fejlesztése, a munka belátható időn belül eléri a Kossuth Lajos utcát és év végére a Fellner Jakab utcát is, utóbbi kiváltképp izgalmas lesz, lévén, hogy ez Eger, és alighanem a megye legforgalmasabb zsákutcája, ahol békeidőben sem egyszerű közlekedni. Emellett elindul várhatóan a címben is szereplő Kertész utca felújítása, melyre most írták ki a közbeszerzést.

Fotó forrás: Heol.hu

A Kertész utca felújításáról legelőször talán még 2017-ben lehetett hallani, a munka azóta nem állt meg, csak kicsit lassabb léptekben haladt előre. A fejlesztés az általános út- és járdafelújításon felül két kulcsfontosságú elemet fog tartalmazni: kerékpárutat és körforgalmakat.

A kerékpárúttal rossz érzéseink vannak, ugyanis már a kiírás is ” kerékpársáv vagy kerékpárút építés”-t említ, és valóban, a látványterveken is csak egy felfestett sáv szerepel a Kertész utcán, ami hát jó-jó, de azért mégsem olyan túl jó megoldás lenne. A körforgalmakkal azonban nem lehet hibázni. Ezek a jövevények két forgalmas kereszteződésbe érkeznek, a Bitskey Aladár uszoda mellett egyből életet ment majd az egyik, a Hadnagy utcánál pedig közlekedési lámpát vált ki a másik. Alighanem az egész fejlesztésnek ez lesz a két legfontosabb eredménye, de mellettük persze kevésbé izgalmas beavatkozásokat is elvégeznek majd. Építenek gázvezetéket, -szennyvíz vezetéket, -kapubejárókat, -védőkorlátot, szabványosítják az autóbusz öblöket, biztonságosabbá teszik a gyalogos átkelőket.

Az ajánlattételi határidő február 19., a munka elvégzésére pedig 18 hónap áll rendelkezésre.

Kapcsolódó letöltés:

Közbeszerzési hirdetmény