Skip to main content
Kereskedelem

Eladó az egykori Orient eszpresszó

By 2020. február 17.

A közelmúltban eladóvá vált a belváros egykori ikonikus vendéglátóhelye, a régi Orient eszpresszó a Kracker udvarban. Ez most ilyen eladós időszak lehet a városban, pár napja a repülőtérről írtunk hasonlót.

Az egykor szebb napokat is látott Orient meghatározó szereplő volt az egri vendéglátóhelyek között. Nosztalgiák során gyakran visszatérő emlék, hogy iskola előtt/után/helyett szívesen időztek itt a belvárosban tanuló fiatalok, egyfajta kultikus gyülekezőhely volt ez, na meg egy, a szó szoros értelmében vett közösségi tér.

Az épület hosszas kihasználatlanság után most új gazdáját keresi, mi pedig mindennél jobban szurkolunk neki, hogy egy vállalkozó lásson benne fantáziát és nyisson itt egy igazi, retró eszpresszót, szigorúan piros borítású székekkel, süteményekkel és Traubisodával.

A régi, legendás egri vendéglátóhelyek többsége mára sajnos nyomtalanul eltűnt. A folyamatos változás persze természetes jelenség egy város életében, és sokkal rosszabb lenne, ha még mindig ugyanazokba az üzletekbe járnánk mint 40 éve, ám óhatatlanul is felcsillan a szemünk, amikor valaminél felmerül, hogy akár átmenekíthető lenne napjainkra Eger 70-es, 80-as éveiből. Hajrá Orient!