Skip to main content
Szabadidő

2019-es felvételekkel frissült a Google utcanézete

By 2020. február 21.

Tavaly nyáron ismét Egerben jártak a Google utcakép-készítő autói, a napokban pedig közzétették, hogy mit láttak útjuk során. Új utcanézeti felvételek alkalmával először általában mindenki a saját otthonát keresi meg, hogy hátha viszont láthatja saját magát. Ha túl vagyunk ezen a kötelező körön, lássuk, milyen fontosabb változásokat örökítettek meg a város más pontjain. A Google utcaképei aranyat érnek, hiszen a frissítéssel a korábbi verziók sem kerülnek törlésre, jelenleg 2011-ig nosztalgiázhatunk, hogy hogyan néztünk ki 9 évvel ezelőtt.

A 2019-es körből felkerült fotókon az Eszterházy tér még pont épült, de legalább két verziót is láthatunk belőle, az egyik képen még földes a terület, pár méterrel arrébb viszont már üde zöld fű borítja a teret. A Hatvani kapu téren még szintén dolgoznak, a Kossuth Lajos utca többi része azonban már elkészült.

2018-as hasonló témájú bejegyzésünkben említettük, hogy az akkori képeken még éppen körbeállványozott napjain örökítették meg a minaretet, most már ez a rész is megújult pompájában látható.

Mérsékelten fontos, de azért érdekes, hogy már megjelent az új Lidl áruház is a Mátyás király út mellett.

A frissítés két lényeges újdonságot is láthatóvá tett. Egyrészről feltérképezték és bejárhatóvá tették a Külsősor utca újonnan épült szakaszát az új ZF gyárcsarnokkal, másfelől pedig körbefotózták az M25-ös elkészült szakaszát is – mind közül talán utóbbi a legfontosabb változás.

Az újonnan felkerült utcaképek rendkívül jó minőségűek, és egy turisztikailag Eger-szinten jelentős városban hihetetlenül hasznosak. Kicsit üröm az örömben, hogy a történelmi városmag ezúttal is kimaradt a buliból, így onnan se a meglévő képeket nem frissítették, se az eddig felderítetlen területeket nem járták be, de ezt majd megoldják helyettük a térkép felhasználói, akik eddig is sokezer képet töltöttek már fel Egerből.