Skip to main content

Soron kívül egyeztetett Mirkóczki Ádám az egri önkormányzati intézmények vezetőivel miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött szerdai ülésén a kormány.

Eger polgármestere szerda délután tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: összhangban a kormányzat döntéseivel megállapodtak abban, hogy a bezár a nagyközönség előtt az Egri Kulturális és Művészeti Központ, a Gárdonyi Géza Színház, a Harlekin Bábszínház, s nem lesz vetítés az egri mozikban. Nem fogad látogatókat sem az Egri Termálfürdő, sem a Bitskey Aladár Uszoda, sem pedig a Kemény Ferenc Sportcsarnok. A klubcsapatok edzhetnek, és nézők nélkül lejátszhatják a mérkőzéseiket.

Elmarad a március 15-i városi ünnepség, az Egri Tavaszi Fesztivál, a Hungarikum Piknik, az Egri Csillag Fellövés és az Eger Rallye is. Mirkóczki Ádám kiemelte: látogatási tilalmat vezettek be az Idősek Berva-völgyi Otthonában, s arra kérték az Egri Szociális Szolgáltató Intézményt ne tartsanak foglalkozásokat a gondozási központokban az időseknek.

A városvezető kiemelte: a bölcsődékben és az óvodákban egyelőre nem vezetnek be korlátozásokat, de az önkormányzat azt kéri a szülőktől, aki teheti, maradjon otthon gyermekével. Mirkóczki Ádám aláhúzta: nem zár be a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár sem, de a bibliotéka minden rendezvényét lemondta.

Mirkóczki Ádám kiemelte: jelenleg nincs tudomása koronavírussal fertőzött egri betegről. Hozzátette: folyamatosan egyeztetnek az illetékes hatóságokkal és intézményekkel arról, milyen további intézkedések szükségesek a jövőben.