Skip to main content

Továbbra sem tudunk egri megbetegedésről, ám a tapasztalat azt mutatja, sokan még mindig nem veszik komolyan a veszélyhelyzetet – mondta keddi sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám. Eger polgármestere ezúttal egy helyi vállalkozásokat segítő intézkedést is bejelentett.

Bár a kormány rendelete alapján az önkormányzatok nem mondhatnak fel ingatlanbérleti szerződéseket, de az elmúlt időszakban a helyhatósághoz érkezett jelzések arra késztették a városvezetést, lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy segítség a helyi vállalkozásokat – hangzott el Mirkóczki Ádám egri polgármester keddi sajtótájékoztatóján. A városvezető bejelentette: azok a vállalkozások, amelyek az önkormányzattól vagy annak cégétől bérelnek ingatlant, háromhónapos bérletifizetési moratóriumot kaphatnak. Mirkóczki Ádám hangsúlyozta, hogy e lehetőség kizárólag egyedi kérelem alapján történhet, tehát nem automatikus kedvezmény. Hozzátette: a moratium lejárta után részletfizetési lehetőséget biztosítanak a vállalkozásoknak kötelezettségük teljesítésére.

Eger polgármestere szólt arról is, megkezdődött annak az akciótervnek a kidolgozása, amely az egri közterületek fertőtlenítését célozza. Mint kifejtette: a forgalmasabb pontok, így a bevásárlóközpontok, a boltok, a postahivatalok, a gyógyszertárak és buszmegállók környékén rendszeresen fertőtleníteni kívánják egyebek között a padokat, korlátokat. Hozzátette: amíg nem születik végleges megoldás, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport vállalta, hogy rendszeresen áttörlik, fertőtlenítik az áruházak, boltok bevásárlókocsijainak fogantyúit. A szervezet tagjai emellett teát biztosítanak a fertőtlenítő és tájékoztató pontokon dolgozó önkénteseknek.

Mirkóczki Ádám a kórházi dolgozók szavait tolmácsolva köszönetet mondott mindenkinek, aki higgadtan, türelmesen, fegyelmezetten viseli a jelenlegi helyzetet, ugyanakkor újra felhívta a figyelmet arra, hogy a városvezetés intézkedései mit sem érnek, ha az emberek nem tartják be a szükséges ajánlásokat.