Skip to main content

Számos döntést hozott a napokban az egri városvezetés, hogy megfékezze a járványt, és segítse az alapellátásban dolgozók munkáját – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám. Eger polgármestere bejelentette: ezer koronavírus-gyorstesztet vásárol a város.

Várhatóan jövő héten érkeznek meg a koronavírus kimutatására alkalmas gyorstesztek, amelyeket az alapellátásban dolgozó orvosoknak ad át az önkormányzat – jelentette be Mirkóczki Ádám. A városvezető hangsúlyozta, elsősorban azokon a tüneteket mutató pácienseken végzik majd el a tesztet a doktorok, akik munkájuk során sokakkal érintkeznek.

A polgármester bejelentette: a Szálloda utcában található akut betegellátó központ kérésére az önkormányzat rendelkezésre bocsátja a szomszédos épületet. Egy 85 négyzetméteres ingatlannal bővül a centrum, amely így nagyobb kapacitással láthatja el feladatát. Hozzátette: ugyancsak rendelkezésére bocsátják a reumakórház épületét, ide elsősorban azokat szállítják majd, akiken kimutatták a fertőzést.

Mirkóczki Ádám szólt arról is, eddig mintegy 1,6 millió forint gyűlt össze az Egységben a Városért Egyesület adományszámláján. Az összegből A Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványának kérésére 250 ezer forintot juttatnak el a Béke telepen élő kisgyermekes családok megsegítésére. Az összeget alapvető élelmiszerekre és tisztítószerekre fordítják.

Elhangzott: a jövő héten elindul a közterületi fertőtlenítés, a forgalmasabb helyeken a padokat, korlátokat, járdákat, illetve az úttestet is fertőtlenítik majd. Hamarosan minden egri háztartásba eljut az önkormányzat tájékoztató kiadványa, amely tartalmazza a legfontosabb információkat és telefonszámokat, de telefonos és videós tájékoztató kampány is indul.

Mirkóczki Ádám kiemelte: számos cég, magánszemély ajánlotta már fel segítségét, amelyért köszönet jár, ugyanakkor – tette hozzá – sajnos még szükség lesz a hasonló tettekre.