Skip to main content

A minap megjelent kormányrendelet értelmében – betartva a járványügyi előírásokat – ötfős csoportokban, ügyeleti rendszerben fogadják hétfőtől a város óvodái, bölcsődéi azokat a gyermekeket, akiknek elhelyezését a szülők nem tudják megoldani.

Ismeretes: március 13-án jelentette be Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere, hogy bezárja a város óvodáit, bölcsődéit. A 152/2020. (IV. 27.) Korm. rendelet értelmében hétfőtől ügyeleti rendszerben újra kinyitnak az intézmények.

A jogszabálynak megfelelően az ügyeletet azon, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára kell biztosítani, akiknek szülője vagy más törvényes képviselője – munkavégzés vagy más ok miatt – ezt igényli. Fontos azonban kiemelni, hogy az igénylés leadása még nem jelent biztosított helyet, minden esetben egyeztetni kell az intézménnyel, miként tudják fogadni a gyermeket.

Az ügyeletet kiscsoportos formában szervezi a város, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyelete biztosítható.

Az ügyelet iránti igény benyújtható telefonon, vagy e-mailben, annál az intézménynél, ahová a gyermek jár. Az elérhetőségek megtalálhatók a www.gyermekjoleteger.hu, valamint a www.egriovodak.hu weboldalon.