Skip to main content

Példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot az egriek az elmúlt hetekben: külön köszönet jár az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjainak. A másfél évtizede működő csapat már számtalanszor bizonyította rátermettségét, s a mostani veszélyhelyzet idején is példásan helytállnak.

A 15 aktív tagot és 10 segítőt számláló csoport elsők között kereste meg a várost, hogy felajánlja segítségét. Azóta is fertőtlenítik az egri hipermarket bevásárlókocsijait, s ők voltak azok, akik a tájékoztató plakátokat eljuttatták a társasházakhoz a kijárási korlátozás elrendelésekor.

Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport – az Agria Polgárőr Egyesület és az Egri Vitézlő Oskola tagjainak segítségével – csaknem 600 órán át dolgozott azért, hogy minden egri háztartásba jusson abból a 30 ezer szájmaszkból, amelyet az önkormányzat rendelt, s a hivatal dolgozói borítékoltak be. Munkájuk során szisztematikusan járták végig Egert, ezekben a napokban pedig azokat a postaládákat keresik fel, ahonnan eltűntek a csomagok.

Mindemellett természetesen civil munkájukat is végzik, s önkéntesként számos riasztáshoz vonultak, nemrégiben sérültet hoztak le a Bükkből, valamint városszerte gallyaztak le veszélyes fákat. Eközben – az önkormányzattól 2024-ig használatba kapott ingatlanon – folyamatosan építik ki bázisukat, amely a város érdekét szolgálja majd.

Kovács József, a csoport vezetője elmondta: napi kapcsolatban állnak Magyar Attilával, az önkormányzat közbiztonsági referensével, s nap mint nap Egerért, az egriekért dolgoznak. Vállalták például azt is, hogy fertőtlenítik a város 87  játszóterét, hogy mire feloldják a korlátozást, a gyermekek biztonsággal mehessenek e területekre.

Eger önkormányzata hálásan köszöni az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjainak munkáját, s mindenkiét, aki segít a veszélyhelyzet idején!