Skip to main content

Egyeztetve az idegenforgalmi szereplőkkel, szállásadókkal, vendéglátósokkal a héten nyitnak a sportpályák, a strand és a vár szabadtéri részei– jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám.

Eger polgármestere úgy fogalmazott: bár nem ért egyet az enyhítéseket tartalmazó kormánydöntéssel, nem is akar szembemenni a jogszabállyal, így a napokban bizonytalan időre megnyílik a Termálfürdő szabadtéri területe, a Szentmarjay Tibor Városi Stadion, a Bárány Uszoda, valamint a Bem tábornok utcai sportpálya. A városvezető közölte: szombattól a Dobó István Vármúzeum szabadtéri részei is látogathatók, de zárva marad a Gárdonyi Géza Színház, a Harlekin Bábszínház, az Uránia és az Agria Mozi, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, valamint a Bitskey uszoda.

– A városi fertőtlenítő és tájékoztató pontok továbbra is üzemelnek, s én elsősorban óvatosságra intem az egrieket, valamint a hét végén már minden bizonnyal a városba látogató turistákat – mondta Mirkóczki Ádám, hozzátéve, tart tőle, a kormány döntése nyomán értelmetlenné, okafogyottá válik az elmúlt 50 nap intézkedéseinek eredménye. Kiemelte: bár az éttermek, presszók működésébe az önkormányzat nem szólhat bele, ajánlásokat fogalmaztak meg egyebek között azzal kapcsolatban, milyen távolságra legyenek az asztalok a teraszokon.

A polgármester újságírói kérdésre elmondta: a napokban 600 gyorsteszt érkezik a városba, és még ötezret vár az önkormányzat.  Ezeket a legveszélyeztetetteb munkakört betöltőknek szeretnénk eljuttatni, tehát mások mellett háziorvosoknak, védőnőknek, postásoknak, ételkiszállítóknak – emlékeztetett Mirkóczki Ádám.