Skip to main content

Felhívom Kovács Cs. Tamás és Martonné Adler Ildikó figyelmét, hogy ilyen szomorú eset kapcsán, nem ízléses dolog a Fidesz részéről, hogy az egri vízilabda csődjét egy teljes igazságtalanságon alapuló politikai támadásra használják fel ellenem.

Az önkormányzat semmilyen szinten nem szólt és nem is tudna beleszólni az Egri Vízilabda Kft. működésébe, annak döntéseibe vagy bármilyen pénzügyi műveleteibe, költségvetésük alakításába. Az önkormányzat nem lát bele a kft szerződéseibe és mindennapi működésébe.

Sem Kovács Cs. Tamás, sem a Fidesz egri frakciója nem szavazta meg a 2020. évi városi költségvetést, így a vízilabda 68 milliós támogatását sem. Cinikus dolog számon kérni rajtam olyat, amit én előterjesztettem és támogattam, ők pedig nem.

Végezetül szeretném felhívni Kovács Cs. Tamás és Martonné Adler Ildikó figyelmét arra, amint nyilván ők is pontosan tudnak, hogy addig nem utalható anyagi támogatás egyetlen sportegyesület számára sem, amíg az előző évi önkormányzati támogatásról el nem számolt szabályosan. Sajnos a vízilabda klubnak ez a mai napig nem sikerült, így az idei támogatás utalásának jogi akadálya van.

Kovács Cs. Tamás, mint az Egri Vízilabda Klub felügyelőbizottságának elnöke, mindenről tudott, s ha annyira aggódott, vajon miért nem tájékoztatott a klub anyagi helyzetéről és miért utólag vádaskodik igazságtalanul a sajtón keresztül!?

Mirkóczki Ádám

Eger MJV polgármestere