Skip to main content

Keddig 1600 gyorsteszt érkezik a városba, a Városháza Üvegtermében kezdik a tömeges tesztelést – jelentette be hétfőn Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere.

– Az elkövetkező napokban kialakítjuk azt a protokollt, ami alapján megkezdhetjük a teszteléseket orvosi felügyelet és szakasszisztencia mellett – fogalmazott a polgármester. Elmondta: előzetes bejelentkezés után, munkáltatói igazolással várják majd azokat az egri, vagy Egerben dolgozó embereket, akik sokakkal találkoznak munkájuk során, így mások mellett postásokat, bolti eladókat, szállásadókat, ételkiszállítókat, éttermi és egészségügyi dolgozókat, ügyfélszolgálatosokat.

Mirkóczki Ádám külön szólt az Egri Vízilabda Klub csődhelyzetéről. Szavai szerint több alaptalan rágalom látott napvilágot az elmúlt időszakban. A polgármester cáfolta azt az állítást, hogy a klub szabályosan elszámolt volna a 2019-ben megítélt, 68 millió forintos önkormányzati támogatással, s idézte azt a levelet, amelyben az önkormányzat munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy javítani kell a záradékolás szövegét a benyújtott számlákon. Kiemelte: a klub részéről ez a mai napig nem történt meg.

A polgármester elmondta: tavaly belső vizsgálat zajlott a klubnál, amelynek eredményéről jegyzőkönyv készült. „A klubelnök, az ügyvezető igazgató és a felügyelőbizottság elnöke által lefolytatott vizsgálat minden kérdést megnyugtató módon tisztázott… az Egri Vízilabda Klub működése mind az előző vezetés alatt, mind a jelenlegi vezetés során gazdaságilag szabályosan történik.” – idézte a 2019. szeptemberében megjelenteket a polgármester.

– Felelősséget érezve a 110 éves klub és az ott sportoló gyermekek, munkatársak iránt, javaslom, soron kívül adjuk meg a költségvetésben megítélt támogatást azzal a feltétellel, hogy az önkormányzat által kijelölt szakemberek, a polgármesteri hivatal belső ellenőrei átnézhetik a klub pénzügyi dokumentumait az elmúlt másfél évről. Szándékunkban áll megmenteni az egri vízilabdát, de csak a törvények betartása mellett – húzta alá a polgármester.

Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatóján beszélt az EVAT alá tartozó önkormányzati cégek új ügyvezetőinek kinevezéséről is. Úgy fogalmazott: hazugság azt állítani, hogy kihasználva a koronavírus okozta helyzetet, a polgármester lecserélte a cégvezetőket. Szavai szerint, ha nem lenne veszélyhelyzet, akkor is ugyanígy történt volna minden, mert az ügyvezetőkről nem a polgármester, vagy a közgyűlés dönt, hanem az EVAT igazgatótanácsa.