Skip to main content

A koronavírus járvánnyal összefüggésben, 1600 gyorsteszt beszerzése után, megkezdődik Egerben a lakosság egy részének tömeges szűrése. Tekintettel arra, hogy a lakossági korlátozások feloldása után rengeteg csoportos érintkezésre kerül sor, soha ilyen indokolt nem volt a rendszeres szűrések igénye. A szűrésekre önként kell jelentkezni, az alábbi zöld számokon: 0680/200882, 0680/496008, 0680/496009

Első körben, az alábbi munkahelyeken és munkakörökben dolgozók jelentkezését várják:

bolti eladók, postai kézbesítők, ételkihordók, vendéglátóhelyek kiszolgálószemélyzete, szállodák és egyéb szállásadók kiszolgálószemélyzete, kormányhivatal és egyéb állami hatóságok munkatársai, taxisok, a Volán Zrt. egri helyijáratainak buszsofőrjei, egészségügyi dolgozók (kórház, alapellátás, védőnők), gyógyszertárak munkatársai.

Az előzetesen egyeztett időpontok után, a tesztelés az egri önkormányzat Üvegtermében történik orvos és szakasszisztencia segítségével a jelenlegi tervek alapján május 25-én hétfőtől kezdődik. A tesztelésre önkéntesen jelentkezőknek magukkal kell hozniuk bemutatásra egy munkáltatói igazolást, amelynek a konkrét munkakört tartalmaznia kell. A tesztelés csak szájmaszk kötelező viselése mellett lehetséges.

Mirkóczki Ádám

Eger MJV polgármestere