Skip to main content
Fejlesztés

Közel 3 milliárd forintos fejlesztést kap a Hotel Flóra

By 2020. május 27.

Elsősorban politikai vonatkozásával vált ismertté a napokban a hír, miszerint a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében jelentős szállodafejlesztések indulnak az ország minden részén. A pályázat egyik legnagyobb nyertese hogy-hogy nem a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels lett, a lánc ugyanis 14 szálloda felújítására összesen 17,7 milliárd forintot kapott.

Ha maradunk az Egrinapok tematikájánál és megpróbáljuk letakarni a hír politikai oldalát, akkor a helyzet kifejezetten örömteli lehet a városra nézve. A szállodalánc egységei közül az egri Hotel Flóra kapja ugyanis a legnagyobb összeget, szám szerint 2 866 250 000 forintot. A jelentős pénzkeretből “wellness-, konferencia- és városi szállodává” fejlesztik a 190 szobás hotelt. A Hunguest hotellánc egységeinek listáját a Forbs-on találta olvasónk, aki volt annyira kedves, hogy nekünk is elküldte a találatát, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Mivel a Hotel Flóra Eger egyik legnagyobb szállodája, a fejlesztés a város turizmusára is jelentős hatással lesz. Ennek békeidőben is óriási jelentősége lenne, a mostani, válságos hónapokban pedig egyfajta mentőövként is tekinthetünk rá, ami segíthet minél gyorsabban helyreállítani majd Eger turizmusát. Jelenleg ez az egyetlen, amibe kapaszkodhatunk, hiszen a veszteségminimalizáláshoz már napok, de inkább hetek óta soha nem látott összegeket kellene Eger turizmusába pumpálnia az önkormányzatnak, aminek egyelőre azonban nyoma sincs. Mirkóczki Ádám aktivitása eddig annyiban merült ki, hogy szavazásra bocsájtotta facebook oldalán, hogy milyenek legyenek az új irányjelző táblák a városban. Ez is izgalmas kérdés persze, és bármelyik 900 lelkes községben megállná a helyét, de egy turisztikailag kiemelkedő megyeszékhely esetében komoly aggodalomra ad okot, ha mindössze ennyire jutott a város vezetése.

Arról egyelőre nincsen hír, hogy a Hotel Flóránál pontosan mi fog megvalósulni az összegből és mikorra várható a munka befejezése, de a járvány okozta kényszerű forgalomkiesés akár kedvezhet is a munkálatoknak.