Skip to main content

Forgalomkorlátozással járó munkálatok zajlanak a város több pontján. Ismeretes: még 2018-ban indult az a több mint 5 milliárd forint összköltségvetésű projekt, amely egyebek között az egri szennyvízcsatorna-hálózat bővítését, valamint a meglévő szennyvíztisztító szennyvízvonalának korszerűsítését célozza.

A fejlesztés miatt jelentős forgalmirend-változás lépett életbe a belvárosban: június 2-án, kedden 12 órától csak egy irányban járható a Fellner Jakab utca, amelyen kizárólag a Kossuth Lajos utca felől a Bajcsy-Zsilinszky felé lehet majd autóval közlekedni, és csak célforgalom esetén szabad behajtani. Ezzel együtt megváltozott, megfordult a Bajcsy-Zsilinszky és a Jókai utca forgalmi rendje.

A tervek szerint az idei esztendő végén befejezendő, nagyszabású beruházást hátráltatja, hogy márciusban beszakadt az Egészségház utca közepén húzódó nagy keresztmetszetű csapadékcsatorna. Ennek helyreállítása nem része a projektnek, ám e nélkül – a becslések szerint több 100 millió forintos munka nélkül – az Egészségház utca nem nyitható meg az autós forgalom előtt.

Az önkormányzat szakirodájának munkatársai – egyeztetve a kivitelezővel – olyan megoldást keresnek, amely a lehető legkevesebb kellemetlenséggel jár az egrieknek. Az azonban már most biztos, hogy az Egészségház utca és a Kossuth Lajos utca nyárra tervezett helyreállítása több hónapot csúszik, s az előzetes tervek szerint csak 2020 végén, vagy 2021 tavaszán lehetséges.

Eger önkormányzata ezúton is köszöni az érintettek, közlekedők türelmét és megértését!