Skip to main content
Szabadidő

Kipróbáltuk a Kappu Specialty kávézót

By 2020. június 5.

Többször említettük már a blogon Eger legújabb specialty kávézóját, a Dr. Hibay Károly utca 19. szám alatt nyílt Kappu Specialty Coffee-t. Legutoljára a bemutatkozását tettük közzé, ami után mi is megkívántuk a helyet, míg nem a héten végül meg is látogattuk. A látogatásból aztán egy új kedvenc helyünk született Egerben.

Hosszas elemzés helyett csak egy rövid ajánlást készülünk írni, a Kappu ugyanis egyszerűen jó, ki kell próbálni és ott maradsz. Egy specialty kávézónál talán az a legkevésbé meglepő tény, hogy finom és minőségi a kávé, ezt a részt ezért nem is ragoznánk túl. Természetes, hogy jó, amit kapsz, érzed, hogy egy műremek van a csészédben, amit érdemes kielemezned. Kristóf, a tulajdonos, ráadásul a kapszulához szokott kezdőkkel, de érdeklődőkkel épp úgy megtalálja a közös hangot, mint a sokat tapasztalt és kifinomult ízleléssel megáldott veteránokkal. Mindenki éppen olyan mélységben kap szakmaiságot a kávéja mellé, ameddig azt igényli és még be tudja fogadni. És ez jó. Nincs tolakodás, vagy sznoboskodás, csak higgadt profizmus, éppen, ahogy kell.

A megkérdőjelezhetetlenül jelenlévő szakértelem és kiváló minőség önmagában azonban még kevés lenne a sikerhez – a Kappu Kristóf személyiségétől kap többlettartalmat. A hatalmas üvegajtón belépve egyszerre érzed, hogy kávézóba- és, hogy Kristóf nappalijába érkeztél meg. Irigylésre méltó lelkesedés és életigenlés fogad, egy olyan ember álmának a megszületését látod éppen, akinek a sikereinek ismeretlenül is őszintén tudsz örülni.

Ó és maga a hely… Az apró, pár négyzetméter alapterületű üzlet egy emeletet rejt maga fölött, ráadásul a város alighanem egyik leghangulatosabb emeletét. Hatalmas üvegablak néz a szemközti, Tolli-Hibay ház sokszáz éves falára a főtértől néhány lépésnyire. Irigyled a fényben úszó növényeket és közben azt tervezed, hogy inkább innen kellene dolgoznod.

Nincs olyan hely, ami mindenkinek tetszene, de a Kappu azért elég jó esélyekkel pályázik a címre. Kipróbálásra ajánljuk!