Skip to main content
Más tollából

Kerekes live from Hollókő koncertfilm

By 2020. június 10.

A Pink Floyd 1971-es Pompeii-ben felvett koncertje óta keresnek a zenekarok olyan különleges koncerthelyszíneket, ahol a zene mellé párosul a “látvány-exkluzivitás-értékteremtés” hármasa. Az idén 25 éves Kerekes Band ennek hatására forgatta le Kerekes live from Hollókő című koncertfilmjét.

„Állni a hollókői vár tetején, miközben a Cserhát dombjai visszhangozzák a dallamokat, olyan élmény, ami kevés zenésznek adatik meg az életében” – írja Fehér Viktor, a film kreatív producere, aki egyben a zenekar dobosa is. “Hollókő és a Kerekes kapcsolata régre nyúlik vissza, és – bár más területén dolgozunk az életnek – mégis ugyanazt az értékrendszert valljuk: büszkén vállalni a múltat, de a mában élni, és a jövőbe tekinteni. Ahogy Hollókő, úgy a Kerekes is mindig annak a közönségnek szólt, aki ugyanúgy hisz a hagyományok tiszteletében, mint a újító megoldások hitelességében.”

A Húsvét Fesztivál házigazda zenekara, idén sajnos nem tudta megtartani húsvéti nagykoncertjét, ahogy a fesztivál sem kerülhetett megrendezésre. A zenekar ezért úgy érezte, hogy karantén-videó helyett, ezzel az élőben felvett koncertfilmmel kedveskedik a rajongóknak és a hollókői lakosoknak.

A videó elérhető a zenekar YouTube csatornáján:
https://youtu.be/RoIGYWo_yF8