Skip to main content
Közlekedés

Június 20-tól alapmenetrend szerint közlekednek az Eger-Budapest vonatok

By 2020. június 19.

Hosszú idő után most szombattól ismét az alapmenetrend szerint, tehát korlátozás nélkül közlekednek az Eger és Budapest közötti vonatok.

A hatvani pálya felújítása már 2018-óta tart. Kezdetben csak lassabban haladtak az egri vonatok, utána megszűnt a közvetlen kapcsolat és át kellett szállni, míg nem a legrosszabb rész tavaly februárban kezdődött, amikortól is mintegy 10 hónapra teljes vágányzárat léptettek életbe. A pótlóbuszok után valódi megkönnyebbülést jelentett, amikor tavaly év végén újraindult a közlekedés, igaz, valódi alternatívát még ekkor sem jelentettek a vonatok, hiszen a munka még tartott és ennek megfelelően az egri járatok is a megszokottnál fél órával hosszabb menetidővel közlekedtek.

Másfél-két év után most visszatér a rend, szombattól ismét 1 óra 56 és 1 óra 50 perc menetidővel közlekednek a vonatok Eger és Budapest között. A pályafelújítás eredménye azonban a későbbiekben sem fog meglátszódni a menetidőn, ahogyan azt korábban már írtuk, 2021-től ugyan óránkénti vonatindulással kalkulálnak a két város között, azonban az újonnan érintett megállóhelyek miatt továbbra sem rövidül az utazás.