Skip to main content

A márciusban kialakult vírushelyzet miatt az egri rendezvények elmaradtak, a szervezőknek is teljesen újra kellett gondolni programjaikat. Eger önkormányzata fontosnak tartja, hogy segítséget nyújtson minél több elmaradt esemény megtartásához, fellendítendő a város turisztikai életét, szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget adva az egrieknek, városba látogató turistáknak.

A napokban a programgazdákkal folytatott egyeztetést a városvezetés a szezonban megtartandó eseményekről, ennek alapján döntött – a kormánytól kapott felhatalmazás alapján – az idei idegenforgalmi jelentőségű nagyrendezvények támogatásáról Mirkóczki Ádám polgármester:

Egri Csillag Weekend

Tervezett időpont: július 30- augusztus 2. – Dobó tér

A 4 napos program a jól megszokott hangulattal, gasztronómiával, zenével kívánja elindítani Egerben a szabadtári nagyrendezvények sorát.

Önkormányzati támogatás: 1.500.000 Ft

Érsekkerti Nyári Játékok

Tervezett időpont: július 16-augusztus 16. között – Szmrecsányi Lajos Érsekkert

Amegszokott helyszínen és időpontban zajló színházi esték várják idén is a könnyed nyáresti kikapcsolódás szerelmeseit.

Önkormányzati támogatás: 900.000 Ft

Agria Nyári Játékok – Egri Csillagok című előadás

Tervezett időpont: augusztus 7-8. – Egri Vár

A tervek szerint az előadások hasonló formában, az év elején meghirdetett időpontban kívánnak idén is élményt nyújtani a nézők számára.

Önkormányzati támogatás: 3.000.000 Ft

XXIV. Egri Bikavér Ünnep Szent Donát

Tervezett időpont: augusztus 20-23. – Szmrecsányi Lajos Érsekkert

A Bikavér Ünnep a hagyományoknak megfelelően 4 napon át várja a bor és gasztronómia szerelmeseit, a kikapcsolódni vágyókat.

Önkormányzati támogatás: 5.000.000 Ft

A Bikavér ünnep keretén belül, augusztus 20-án a nagyszínpadon lesz a Szimfonik Lájk koncert, mely már megszokott színfoltja az állami ünnep eseményeinek. Idén nem tervez tűzijátékot a város, mindenkit az Érsekkertbe vár Eger a megszokott, szimfonikus zenekarral kísért könnyűzenei koncertre.

X. Szepesi György Bárzenész Fesztivált

Tervezett időpont: augusztus 23-26. – Szmrecsányi Lajos Érsekkert, Belváros

A Bárzenész Fesztivál nyitókoncertjét a Bikavér Ünnep zárónapján tartják az érsekkerti nagyszínpadon, a következő napokban pedig a tervek szerint a történelmi belváros ad otthon a sztárfellépőkkel fűszerezett programoknak.

Önkormányzati támogatás: 2.000.000 Ft

Völgy, Nyár, Zene

Tervezett időpont: nyárvégi hévégék – Szépasszonyvölgy

A tavalyi évben útjára induló kezdeményezés a hétvégeken kínál zenés programokat, borkóstolókat, apróbb eseményeket, ezzel színesítve a Szépasszonyvölgybe látogató turisták kikapcsolódási lehetőségeit.

Önkormányzati támogatás: 500.000 Ft

Szederinda Néptáncfesztivál- Viseletek Napja

Tervezett időpont: szeptember 12. – Dobó tér

A néptáncosok, népzenészek részvételével zajló fesztivál a tervezett júniusi időpont helyett szeptemberben várja e műfaj kedvelőit, a városba látogató vendégeket.

Önkormányzati támogatás: 500.000 Ft

Szüret

Tervezett időpont: szeptember 18-20. – Szépasszonyvölgy

Az év elejére tervezett Hungarikum Piknik elmaradása miatt a Szépasszonyvölgyi Vendégvárok Egyesülete segítségével valósulhat meg egy 3 napos szüreti rendezvény, mely nem a klasszikus formában, hanem megújulva, boros nyelven szólva, „házasítva” kínál programot a völgyben. A szombati napon bekapcsolódik ide Eger Civil Ünnepe rendezvénye, valamint több élőzenés program, szombat este pedig sztárfellépős nagykoncert várja a Szépasszonyvölgybe látogatókat.

Önkormányzati támogatás: 1.500.000 Ft

Utcazenészek Versenye Egerben

Tervezett időpont: október 2-4. – Belváros

Az őszi időszakra átkerült utcazenész verseny a már megszokott formában, hangulatban vár mindenkit. Az idei év újdonsága, hogy a rendezvény keretein belül egy Képzőművészeti Utcafesztivál is próbál magának teret hódítani. A festészetet, grafikai ágakat népszerűsítő látványprogram kihozza a város közterületére az alkotási folyamatot.

Önkormányzati támogatás: 2.200.000 Ft melyből 200.000 Ft a Képzőművészeti Utcafesztivál megvalósítására fordítandó.

IV. VINO Kóstoló Ünnep Egerben

Tervezett időpont: október 2-4. – Dobó tér

A VINO kóstoló ünnep résztvevői a belvárost, Dobó tér környékét tölthetik meg élettel ezen az augusztusi hétvégén.

Önkormányzati támogatás: 1.000.000 Ft