Skip to main content
Kereskedelem

Udvari terasszal bővült a Cherry étterem

By 2020. július 4.

Méretes udvari teraszt nyitott július elején a Cherry étterem, a megnyitón készült fényképeket nézve durván 46 fővel nőtt így a Széchenyi utca 11. szám alatti vendéglátóhely befogadóképessége. És nem mellesleg egy újabb hangulatos terasszal gazdagodott a belváros.

Eger városközpontjának éjszakai élete jelentős átgondolásra szorul, az új városvezetés egyik feladata, hogy rendezze a terület működését. Egyrészről elengedhetetlenül fontos a legfrekventáltabb 8-10 sétálóbelvárosi utcán és téren előtérbe sorolni a szolgáltatók érdekeit a helyben élőkével szemben, hogy ne következhessen be még egyszer a Zöld Pecséthez hasonló helyzet, amikor is azért zárt be Eger egyik meghatározó szórakozóhelye, mert egy nehezebb természetű szomszédos lakó sétálóutcán szeretett volna kertvárosi nyugalmat maga körül. Másrészről pedig szükség van magukra a vendéglátóhelyekre – amik ha zavartalanul működnek és ezzel forgalmat generálnak Eger egészének – akkor jó minőségükkel és különleges hangulatukkal önmagukban is egyéni vonzerőkké válnak.

Utóbbi szempont volt, ami miatt felfigyeltünk a Cherry bővítésére, a terasz ugyanis nagyon jól néz ki. Az csak belemagyarázás, hogy a bejárat egészen hasonlít este a budapesti Gozsdu kapualjára, persze egri méretben, de az már nem belemagyarázás, hogy Eger varázsa pontosan ezekben a sokéves házakban rejlik. Aligha történhet jobb dolog a történelmi belvárossal, mintha a lehető legsokoldalúbban hasznosítjuk ezeket az épületeket és odaadjuk a vendégeknek, hogy minden oldalról éljék át a hangulatukat. Üljenek ki elé az utcára, nézzék meg a belteret, hűsöljenek az udvaron. Pont úgy, ahogy most a Cherry-nél látjuk.

Hajrá, és sok ilyet még Egerbe!