Skip to main content
Közlekedés

Felvonó építését tervezik a buszpályaudvarra

By 2020. július 21.

A buszpályaudvar a Centrum áruházhoz hasonló jelenség Egerben. Kissé már eljárt fölötte az idő, jócskán kinőtte a város és megjelenésében sem a mai ízlésvilágnak felel meg, viszont régen kimondottan különleges épületnek számított, amit, ha ilyen szemmel nézünk, akkor még ma is komoly értéket képvisel. Impozáns helyszínen, egyedi megoldással épült, kreatívan kihasználva a szintkülönbséget. Egy városi legenda szerint ráadásul felülnézetből még egy iránytűt is ábrázol, mely Moszkva felé mutat.

Eger, autóbusz-pályaudvar, 1978. Fotó: Fortepan

A pályaudvar azonban ma már igencsak elavultnak számít. A kevés kocsiállás miatt a szomszédos utcáról is indulnak buszok, csúcsidőben egy gombostűnyi hely sincsen a járművek között és a történelmi belváros irányából nem akadálymentesített az épület. Most ez megváltozhat, legalábbis erre utal a Heves Megyei Kormányhivatal mai hirdetménye, melynek tárgya:

“3300 Eger, Barkóczy Ferenc u. 2 sz. alatti, 4550 hrsz.-ú ingatlanon akadálymentes felvonó építési engedélye.”

A döntés az érintett ügyfelek számára előzetesen egyeztetett időpontban vehető át, így részleteket nem tudunk, de ez esetben talán nincs is szükség több információra. Lényeg, hogy tervezik egy felvonó építését a pályaudvarra, ezáltal komfortosabbá és könnyebben elérhetővé válhat az épület.