Skip to main content

2020. július 23-án az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Oktatási Hivatal és a felsőoktatási intézmények közreműködésével meghatározta a 2020 szeptemberében induló képzések felvételi ponthatárait.

Az Eszterházy Károly Egyetemre a közel 4600 jelentkezőből 1822 fő nyert felvételt.

A felvettek 88%-a állami ösztöndíjas képzésben kezdheti meg tanulmányait. 1325-en Egerben, Jászberényben 105-en, Sárospatakon 59-en iratkozhatnak be szeptemberben.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus 343 új elsőévesre számíthat. Bár ők is az Eszterházy Károly Egyetemre jelentkeztek és nyertek felvételt, de egy tavaszi törvény módosítás alapján a Szent István Egyetemen létesíthetnek hallgatói jogviszonyt.

Az Eszterházy Károly Egyetemre nappali tagozatra nyertek felvételt többen: összesen 945-en tanulhatnak ebben a munkarendben, míg levelező tagozaton 877-en.

A felvett hallgatók létszáma a karok között egyenletesen oszlik meg.

A legtöbben anglisztika, programtervező informatikus alapszakra, óvodapedagógus, edző szakokra, illetve a képalkotás alapszak mozgóképkultúra és médiaismeret szakirányára nyertek felvételt.

Az idén először hirdette meg intézményünk gyöngyösi képzési helyszínnel az egyetem által létesített gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzést. A képzés iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, így várhatóan az egri képzési helyen is elindulhat a szak levelező tagozatos formában.

Azok, akik nem nyertek felvételt az általános felvételi eljárásban vagy nem is jelentkeztek, pótfelvételi eljárás keretében jelentkezhetnek az egyetem által meghirdetett képzésekre a felvi.hu oldalon történt regisztrációt követően.