Skip to main content
Közlekedés

Naponta mintegy 4 ezer autó használja az M25-öt

By 2020. augusztus 12.

Még nem telt el egy teljes hónap sem az M25-ös átadása óta, a Magyar Közút forgalomszámláló berendezései alapján azonban már most 3-4 ezer autó használja naponta, irányonként a gyorsforgalmi utat.

A kihasználtság várhatóan tovább nő a jövőben, részben a megszokás miatt, részben pedig a navigációs alkalmazások miatt, hiszen utóbbiak még csak most ismerkednek az új úttal. A legnagyobbak alkalmazások, így a Google Maps, Waze, Bing, Here, stb. ugyan már bátran ránavigálnak a szakaszra, viszont számos kisebb-, és ritkábban frissülő alkalmazás még a régi irányt ajánlja az Eger felé közlekedőknek.

Az M25-ön haladó napi mintegy 4 ezer autó egy része Andornaktálya és Kerecsend útjairól került át a gyorsforgalmi szakaszra, valamelyest így tehermentesültek ezek a települések, ezáltal hosszabb távon fenntarthatóvá vált Eger elérése. Andornaktályán eddig napi kb. 8 ezer autó haladt keresztül, míg a 25-ös főúton kb. 6 ezer. Ez a szám 2033-ra 12 ezer és 11 ezer köré duzzadt volna az M25-ös nélkül, így viszont várhatóan stagnálni fog, vagy csak kisebb mértékben növekszik majd, hiszen a forgalom nagy részét elviszi az autóút.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alig néhány hete vehették birtokba a járművek az M25-ös autóutat és a forgalomszámláló berendezéseink alapján már most átlagosan 3-4 ezer jármű közlekedik rajta irányonként. 🚘 Ez azt is jelenti, hogy ennyivel kevesebb autó halad át az érintett településeken és ennyi járműnek lett körülbelül 20 perccel rövidebb és jóval biztonságosabb a Budapest-Eger táv, ha használják ezt a gyorsforgalmi szakaszt. 👍🏻 Fontos infó a személyautóval közlekedőknek a @nemzetiutdij tájékoztatása alapján, hogy 2021. január 1-ig nem kell autópálya matricát vásárolniuk, ha az M25-öst szeretnétek használni! 😉 Balesetmentes és biztonságos közlekedést kívánunk az egyik legújabb gyorsforgalmi szakaszunkon! 👷🏻‍♂️🙏🏻 . . . . #magyarkozut #kozut #kozutkezelo #m25 #budapest #eger #fuzesabony #andornaktalya #nagytalya #autout #forgalom #ematrica #biztonsag #utazas #fedezdfel 📷: @magyarepitok

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés,