Skip to main content
KereskedelemKözlekedés

Eladóak az M25-ös csatlakozása melletti telkek

By 2020. augusztus 13.

Az M25-ös autóút megépülése számos változást hoz Eger életébe, ám ezek inkább a tartalomban mutatkoznak majd meg – pl. befektetési szempontból versenyképesebb lehet a város, több turista érkezhet a könnyebb elérhetőség miatt, stb. Várható azonban egy városképi változás is, méghozzá az autóút csatlakozása mellett.

A Kőlyuk út környéke eddig is nagyon izgalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt 40 év alatt. Egy 1980-as légi felvételt nézve lényegében minden megváltozott. Új épületek nőttek ki a semmiből, utak kanyarognak, felüljáró magasodik, egy új városrész született, hangsúlyozzuk, alig 40 év alatt…

A fejlődés pedig várhatóan tovább folytatódik az M25-ös csatlakozásának köszönhetően. A korábban városhatári fekvésű, nehezen megközelíthető- és így nehezen hasznosítható földek egyik pillanatról a másikra felértékelődtek, hiszen autópálya autóút melletti, kereskedelmi célra tökéletes területté váltak. Ennek megfelelően szépen sorban elkezdődött a területek értékesítése is. Jelenleg szinte minden telek eladó a területen, lényegében a 25-ös főúttól indulva egészen az M25-ös, már városhatáron túlnyúló szakaszáig.

Eladó ez, ez, ez, ez és ez – csak, amiket mi találtunk az Ingatlan.com-on, de a lista valószínűleg ennél is hosszabb lehet.

Sajátos fekvése miatt Eger igencsak zsúfoltnak számít, jóformán nincsen már nagyméretű, kereskedelmi célra megfelelően hasznosítható, és még beépítetlen területe a városnak. A Nagylapos még csak-csak szóba jöhet, viszont az sem az igazi, hiszen szabad hely már csak a főúttól távolabb, a patak túloldalán maradt. Az M25-ös megépülésével most új kapuk nyíltak. Ha nem is lettünk egy csapásra Szolnok – ahol a bevásárlónegyed gyakorlatilag határok nélkül terjeszkedhet, ameddig csak a szem ellát – de egri viszonylatban azért jelentős lehetőségek születtek.

A plázastop ugyan nehezíti a kereskedelmi láncok terjeszkedését, a helyzet azonban nem lehetetlen, így erős szándék mellett várható új üzletek Egerbe települése. Ha nem is máról-holnapra, de pár éven belül várhatóan jelentősen átformálódik majd M25-ös út egri csatlakozásának környezete.