Skip to main content

A Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete 8 millió forintos támogatás nyert egy új játszótér kialakítására a Piknik Parkban. Az eszközöket csütörtöki átadót követően birtokba is vehették a gyermekek.

Újabb „gyümölcsöt” hozott az a munka, amely több, mint négy esztendeje kezdődött Egerben. Ismeretes: a városban 2016 tavaszán megalakult az Egri Helyi Közösség, mint helyi akciócsoport (HACS) 13 szervezet részvételével. A tagság jól reprezentálja, a város kulturális, közösségi életében érintett szereplőket, kiegyensúlyozott módon bevonva mind a köz-, mind a magán-, mind pedig a civil szektor képviselőit. A HACS fő feladata a Helyi Közösségfejlesztési Stratégiában foglaltak megvalósítása a közösségvezérelt helyi fejlesztésekre (Community-led Local Development) rendelkezésre álló források bevonásával.

A felhasználható teljes keret a HKFS végrehajtására: 399 999 655 Ft. Az infrastrukturális fejlesztésekre (ERFA) 266 799 769 Ft fordítható, míg a programokra (ESZA) 133 199 885 Ft.

Az egyik pillér tehát kulturális-közösségi programok szervezését támogatja szerte a városban, de segíti azokat a civil szervezeteket is, amelyek tagjai fellépnek ezeken a rendezvényeken. (Ilyen volt egyebek között a Cantus Agriensis Kórus „Legyen a zene mindenkié” programja, vagy az Egri Szimfonikus Zenekar sorozata, amely középiskolásokhoz vitte helybe a komolyzenét…)

A másik pillér „kis” értékű infrastrukturális fejlesztésekről szól, azaz, hogy lakóközösségek, civil szervezetek kezdeményezésére jöjjenek létre pihenő és találkozási pontok, közösségi terek, kondiparkok, vagy éppen játszóterek, megteremtve ezzel több generáció közös időtöltésének feltételeit.

A Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete 8 millió Ft összegű vissza nem térintendő támogatást nyert a „Játszótér építése az egri Szépasszonyvölgy Piknik parkban” (TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00162) elnevezésű projektjére. A csütörtöki átadót követően tíz eszköz, a többi között fészekhinta, kombinált mászóka, mókuskerék, és kültéri trambulin várja a gyermekeket a Márai Központ előtt, míg a szülők kényelmét két új pad szolgálja.

Fotó: Gál Gábor