Skip to main content
Fejlesztés

Hamarosan kezdődik az Érseki palota északi szárnyának felújítása

By 2020. augusztus 30.

Régóta várt fejlesztés közeledik a Széchenyi utcán, hamarosan felújítják az Érseki palota északi szárnyát. A palota többi része már megújult, ez a szárny maradt mindössze hátra. A közelgő munka a Gárdonyi Géza Színház értesítéséből derül ki, mely szerint a felújítás miatt szeptember 3-tól a színház épületébe költözik az eddig Széchenyi utcán üzemelő Jegyiroda.

Egyelőre nem ismert, hogy a munka befejezésével milyen funkciót kap a palota északi szárnya. Réges-régen még vendéglátásról volt szó, ez minden tekintetben indokolt lenne, szurkolunk neki, hogy valóban étterem / cukrászda / kávézó / borozó nyíljon benne. A legfontosabb azonban, hogy végre kezdenek valamit az épületszárnnyal. Bármit.

A fotó 2019-ben készült, de a helyzet azóta is változatlan.

Az északi szárny leromlott állapotban van jelenleg, a Széchenyi utcán durván 55 m hosszúságban-, a Foglár utcán pedig 72 m hosszúságban omladoznak csendesen a falak. A munkára készülve ráadásul már évekkel korábban elkezdődött az épület kiürítése, a belváros legfrekventáltabb szakaszán így már 2018-óta egy kihasználatlan, leromlott állapotú épület csúfolkodik. Lényegében bármi történik, az csak jót tehet a Széchenyi utca megjelenésével. Jó hír, hogy az eddig elvégzett munkák kimondottan magas minőségben készültek el, így az északi szárny esetében is bizakodóak lehetünk a jövőt illetően.