Skip to main content

Figyelemmel kísérve a járványügyi statisztikákat kiemelt figyelmet fordítunk a város nevelési-oktatási, szociális és kulturális intézményeinek folyamatos fertőtlenítésére, a higiéniás protokoll betartatására (maszk viselés, kézfertőtlenítés).

Felmértük a jelenleg raktáron álló kéz- és felület fertőtlenítő szerek mennyiségét és a maszkok számát, jelenleg Eger tartalékai elégségesek. Amennyiben szükséges, 24 óra alatt fel tudjuk állítani a Fertőtlenítő és tájékoztató pontokat, de az Operatív Törzs vagy a kormány döntéséig nem kívánunk az országosnál szigorúbb rendelkezéseket bevezetni. Ez alól természetesen kivételt képez az, ha valamelyik intézményünkben aktív koronavírusos beteget regisztrálnak.

Az Önkormányzat ügyfélfogadásán elrendeltük a kötelező maszkhasználatot és kézfertőtlenítést az ügyfeleink és munkatársaink védelme érdekében. Szervezés alatt van a közterületek újbóli fertőtlenítése, a maszkok használatának fokozott ellenőrzése a tömegközlekedési eszközökön valamint a zárt helyeken.

Megkérjük a lakosságot, hogy a zárt tereken fokozottan ügyeljenek a maszk viselésre, a szükséges távolság betartására.

Mirkóczki Ádám

Eger MJV polgármestere