Skip to main content
Kereskedelem

Kiadó a Fellner úti irodaház

By 2020. szeptember 11.

Található a történelmi belvárosban egy páratlanul jó fekvésű és páratlanul hatalmas, ám mégis évek óta kihasználatlanul tengődő irodaház: a Fellner Jakab utcai egykori Telekom székház. A pincétől-tetőtérig összesen 6 szintes ingatlan még 2017-ben vált eladóvá, akkor 525 millió forintért kínálta a Telekom. A közelmúltban – ahogy olvasónk is említette – valószínűleg elkelt az ingatlan, erre enged legalábbis következtetni, hogy lekerült a hirdetés az internetről és az eladást hirdető táblákat is bevették az ablakokból.

Fotó: ingatlan.com/31725060

A napokban újra megjelent viszont az ingatlan.com-on a székház, igaz, már más a hirdetője és eladás helyett darabjaira bontva kiadásra kínálják az épületet. Irodái 2000 Ft/m2 + ÁFA + rezsi áron várják új funkciójukat (hirdetés itt), míg a földszinti üzlethelyiséget fix 450 000 forint/hó áron kínálják bérbevételre (hirdetés itt). Utóbbi része hasznosulhat talán leggyorsabban az épületnek, a korábban is vendéglátói funkciókat betöltő üzlet ugyanis mindennel rendelkezik, amire szükség lehet, így hatalmas utcafrontja van és gyalogos- illetve autós tekintetben is frekventált ponton található.

Az irodaház hatalmas potenciállal rendelkezik, hogy mi állhat eddigi sikertelenségének hátterében, az egyelőre rejtély. A jelenlegi helyzethez három történet vezethetett. Egyik, hogy a vevő bármilyen okból is, de benézte a vásárlást és most próbálja menteni, ami menthető. Erre látjuk a legkisebb esélyt, nem csak azért, mert 500 milliós tételben viszonylag ritkák az átgondolatlan vásárlások, de azért is, mert ekkor valószínűleg eladásra is kínálnák a házat, ilyen hirdetést viszont még nem láttunk. Másik eshetőség, hogy alanyunk eleve kiadásra vásárolta meg az ingatlant. Ez már életszerűbb lehet, de ár-érték arányban még mindig nagyon rizikósnak éreznénk, 500 millióból nagyságrendekkel biztosabb befektetések is elérhetőek lettek volna. Harmadik, és egyben legreálisabb forgatókönyv, hogy a vásárlónak tervei vannak ugyan a házzal, viszont ezek megvalósításához pénzhiány, vagy tervezés miatt időre van szüksége. Ekkor az átmeneti fázisra célszerű értékesíteni, amit csak lehet, hogy legalább addig is termeljen valamennyit az ingatlan. Ezt a verziót érezzük a legvalószínűbb esetnek és ebben is szeretnénk hinni a legjobban – túlságosan értékes házról van szó ahhoz, hogy évekig kihasználatlanul álljon.