Skip to main content

„Dobó tér – Eger patak – Belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt (ÉMOP-3.1.2/C-09-2f-2011-0001.) keretében megvalósult Közterületek megújítása projektelem kapcsán az Egri Városfejlesztési Kft. és Eger MJV Polgármesteri Hivatala közösen 2020. június hónapban utó-felülvizsgálati eljárás keretében helyszíni szemlét tartott. A bejárásról készült jegyzőkönyvben rögzítésre kerültek azok a problémalisták és kivitelezési hiányosságok, hibák, melyeket garanciális munkavégzés keretében kell javítani.

A kivitelező, a Penta Általános Építőipari Kft a konzorciumi partnerekkel való egyeztetés után a garanciális javításaink elvégzésére a szeptemberi hónapot jelölte meg. Az ismételt helyszíni szemle és egyeztető tárgyalást követően a kivitelező 2020. szeptember 16-án az érintett munkaterületre felvonul és a belváros több pontján részben forgalomkorlátozással, részben csak kisebb, a gyalogos közlekedés akadályozásával járó kivitelezési munkálatokat kezd el.

2020. szeptember 16-án, szerdán lezárásra kerül a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca Jókai utca és Fellner J. utca közötti területe. Ezzel együtt megváltozik a Jókai utcai forgalmi rend, az utca a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca felől a Kossuth utca felé lesz egyirányú. A Belváros megközelítése A Fellner Jakab utcán és a Belvárosi beléptető sorompón keresztül lesz elérhető. A kivitelezési munkálatok előreláthatólag 1 hétig tartanak, majd ezt követően más területeken ismételt szakaszos lezárások lesznek.