Skip to main content

Ma bebizonyosodott, hogy Eger lakossága nem számíthat az Oroján Sándor által vezetett fideszes képviselőkre.

Azáltal, hogy a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjével kiegészült Fidesz frakció kivonulásával határozatképtelenné tette az egri közgyűlést, súlyos károkat okoztak a városnak és Eger lakosságának.

Nem a polgármestert vagy a városvezetést hozták ezzel kellemetlen helyzetbe, hanem közvetlenül a város költségvetésének, az önkormányzat cégeinek, intézményeinek, mivel számos fontos döntést nem tudott a közgyűlés a határozatképtelenség miatt meghozni.

Felelőtlen és óvodás viselkedésük miatt továbbra is milliós veszteségeket okoz a városnak a Katona téri parkolóház üzemeltetése, nem juthatnak működési támogatáshoz az egri állatvédők, nem juthatnak ösztöndíjhoz a hátrányos helyzetű diákok. Nem írhattuk ki a Gyermekjóléti és Bölcsödei igazgatóság vezetői pályázatát, nem dönthettünk a bérlakásokról, nem nevezhetünk el közterületet Dr. Ringelhann Györgyről, a köztiszteletben álló korábbi polgármesterről, nem tilthattuk be az egyszer használatos műanyagok használatát, nem tudtuk rendezni a Waldorf iskola bérleti szerződését, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetőjének személyéről és felelőtlenségük miatt nem tudtunk többlettámogatást biztosítani a gyermekétkeztetésre.

A mai napon a Mi Hazánkkal kiegészült Fidesz frakció végérvényesen bebizonyította, hogy Eger nem számíthat rájuk, mandátumukhoz méltatlanok, képviselői esküjükhöz hűtlenek és most már elmondható, hogy nemhogy nem segítik, de kifejezetten akadályozzák, hogy munkánkat az itt élők érdekében végezhessük.

Felszólítjuk a kivonuló és kárt okozó képviselőket, hogy tiszteletdíjukról haladéktalanul mondjanak le, és ha nem tudnak változtatni hisztériás viselkedésükön, adják vissza a mandátumaikat. Az önkormányzat vezetése és az Egységben a Városért Egyesület frakciója továbbra is Eger érdekében dolgozik, a kivonuló képviselők helyett is.