Skip to main content
Fejlesztés

Lakások épülnek a Kracker udvarban

By 2020. október 1.

Mindig érdeklődve figyeljük, amikor a történelmi városmag lakáskínálata új ingatlanokkal bővül, nem gyakori esemény ez ugyanis, nyilván nem épülnek hetente új társasházak sokszázéves épületek közé. Szerencsére.

Mivel új épületet felhúzni végtelenül nehéz és drága ötlet lenne a szűk belvárosban, ezért, ha új lakások születnek is, azok jellemzően egy régi ház átalakításával jöhetnek létre. Így volt az utolsó nagyobb beruházás keretében is, amikor a Maczky Valér utcán építettek át egy -nem is olyan régi- épületet, hogy végül 27 lakásos társasház lehessen belőle. Ez a befektetés, úgy tűnik, megtérült, alig maradt egy-két eladatlan lakás, ami maradt pedig, egészen különleges hangulattal, így valószínűleg ezek sem keresik már sokáig a gazdájukat.

Most egy újabb beruházás zajlik a belvárosban, még inkább a történelmi övezetben, egészen pontosan a Kracker udvarban – a Dobó tértől durván 60 méterre. A sokáig eladásra-, majd később kiadásra kínált Bajcsy-Zsilinszky utca 15. szám alatti épület hátsó, udvari szárnyáról van szó. Az épület utcafrontján is nagy munka zajlik, ott egyelőre nem tudjuk, hogy mi készül, de ha tájékozottabb vagy tőlünk, akkor pletykaoldalunkon szívesen vesszük, ha megosztod velünk az információdat.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lakások esetében is csak tippről van szó, mert pontos hirdetést eddig nem találtunk sehol, de ami van, abban mindenhol a Bajcsy 15. képe szerepel és a tervrajzok is félelmetesen ráillenek a házra, tehát ha nem is biztos, azért 99,9%, hogy valóban erről az épületről van szó. A hirdetések szerint összesen 4 lakást alakítanak ki, 50 – 70 nm közötti alapterületekkel és 41,2 – 57,7 millió forint közötti árakon:

A lakások különlegessége, hogy bár Eger legkellős közepén találhatók, mégis csendesek, már-már zöldövezetiek. Részben a szomszédos házakra néznek, ez a kevésbé szép panoráma, részben pedig a tavaly átadott Kracker udvarra, ez a szebb rész.

A lakások négyzetméterára 800 ezer forint fölött van, ez egri viszonylatban soknak számít, a városi átlag 450 ezer forint körül mozog. A belvárosban és az új építéseknél ez nyilván magasabb összeg, utóbbiaknál, ugyancsak belvárosban, jobbfajta lakóparkban 700 ezer forint körüli összeget szoktunk meg, de tény, hogy azt a Vécsey Sándor utcán és nem a Dobó tér mellett. Összességében a magasabb négyzetméterár ellenére sem tűnnek eladhatatlannak a lakások, a kedvező fekvésük már mindenképp megvan ahhoz, hogy valaki beléjük szeressen.