Skip to main content
Kereskedelem

Étterem nyílik az Érsek utcán

By 2020. október 3.

Fazola Henrik utcai korábbi helyiségéből az Érsek utca 11. szám alá költözik a Gastro Mango vendéglátóhely.

A költözés két tekintetben lehet érdekes fejlemény: egyrészről így ismét kiadóvá vált a Fazola utcai üzlethelyiség, ahová már évek óta egy brutálisan jó pincekocsmát álmodunk, és aminek egyszer meg KELL valósulnia. Másrészről pedig a Mangoval ismét lesz étterem az Érsek utcán.

Réges-régen két emblematikus vendéglátóhely is működött ezen a belvárosi szakaszon, itt volt a Vadászkürt és még régebben a Széchenyi szálló kávéháza – utóbbi hangulata fotóról nézve is bámulatos. A közelmúltban a Fald fel Amerikát próbálkozott még az utcán, de ők inkább a Kracker udvar felől és inkább kevesebb mint több sikerrel. És persze itt van még a jó öreg Alabárdos söröző is, ami máig vígan működik.

Eger-mániásként bőven látunk fantáziát az éttermi funkció visszahonosításában ezeken a szűk kis történelmi utcákon. Már egy jelképes méretű terasszal is rögtön le lehet venni minket a lábunkról, de ennek hiányában bent ülve is átjön a belvárosi hangulat, ahogy alig pár méterre látunk csak el, mert történelmi házak magasodnak fölénk az utca túloldaláról. Ezt az élményt a Forst-ház hátsó termében és a Lipóti pékség kirakati asztalainál is átélhetjük egyébként, ott is odavagyunk érte. Hogy üzletileg mennyire kifizetődő éttermet nyitni ezeken az utcákon, az nyilván más kérdés, és a Mango bérlője talán még tőlünk is kíváncsibb a válaszra, mindenesetre szurkolunk a sikeres működéshez.

Új üzletek Egerben

Ahogy lekerül egy üres üzlet kirakatából az eladást/kiadást jelző tábla, elindul az ötletelés, hogy mi nyílik ott.

De tényleg, mi nyílik ott? 

Segíts a kíváncsiskodó egrieknek, ha van információd, vagy tedd fel a kérdésedet, hogy megtudd, amit pár hónapon belül amúgy is megtudnál.

Tovább az oldalra