Skip to main content

2020. november 10-én megszületett a támogatói döntés a 6.1.5.-16-EG1-202000003 számú pályázatról, melynek segítségével elkezdődhet a Külsősor út felújítása. Örömteli számunkra, hogy ezen terület minőségének javítására végre lehetőségünk nyílik, hiszen ez a lakosság évek óta fennálló igénye.

A munkálatok kiterjednek a burkolat teljes felújítására és a parklósáv korrekciójára. A beruházás keretében megvalósul az útszakasz korszerű megvilágítása az elavult lámpatestek és lámpakarok cseréjével. A jelenleg megvilágítatlan vasúti átkelőnél közvilágítási hálózatbővítés történik. A balesetmentes gyalogos közlekedés megteremtése érdekében aszfalt burkolatú járda épül csaknem 600 méter hosszan a meglévő kiemelt szegélyhez csatlakozva, valamint a fejlesztés keretében biztonságos gyalogos vasúti átjáró kerül kialakításra. A Külsősor út ezen szakasza mellett, az új ipari üzem személyi portájának közelében a közösségi közlekedés autóbuszai számára két darab, aszfalt burkolatú megálló jön létre.

A következő hetekben megtörténik a szerződéskötés, a közbeszerzési eljárás, majd ezek után elkezdődhet a kivitelezés. A munkálatok kezdetének legkorábbi időpontja 2021. tavasza, hiszen a téli hónapokban műszakilag nem megoldható egy ilyen jellegű beruházás kivitelezése. A tavaszig fennálló időszakban minden szükséges hivatalos ügyintézés megtörténik a kivitelezés mihamarabbi zavartalan indításához.

A teljes beruházás Európai Uniós forrásból, 373 670 055 Forintból valósul meg.