Skip to main content
Fejlesztés

Kiírták a közbeszerzést a Kistályai úti munkásszálló építésére

By 2020. november 20.

Régebb óta lehetett már hallani, hogy az Egerben működő ipari vállalatok segítésére új munkásszálló kialakítását tervezi a város. Kezdetben a Mátyás király úti, egykori Mezőgazdasági iskola épülete is szóba került a célra, erről azonban lemondtak, a legutóbbi elképzelések már arról szóltak, hogy a város odaadná az iskolaépületet az egyetemnek a laktanyáért cserében. Persze azóta már ott tartunk, hogy lehet, hogy az egyetem az egyházhoz kerül, ergo a csere sem működik majd ennyire egyszerűen az állammal, de mindegy, lényeg, hogy a Mátyás király úton valószínűleg nem lesz munkásszálló.

A beruházás másik lehetséges helyszíneként a Kistályai út 18. szám alatti – szintén – egykori iskolaépületet jelölték meg. Ezt az ingatlant még 2018-ban vásárolta meg az Evat, konkrétan ilyen célra. A tervekről tavaly júliusban a TV Eger is beszámolt, hát az meg már a sors iróniája, hogy a videóban az akkor még nem polgármester Mirkóczki Ádám sérelmezi éppen a fejlesztést.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben november 17-i dátummal jelent meg „Munkásszálló kivitelezése” címmel egy eljárás, mely ezt az ingatlant jelöli meg. A kérdés tehát eldöntöttnek látszik: valóban a Kistályai úton épül Eger új munkásszállója. Lentebb bemásoltuk a 403 561 476 forintos becsült értékű beruházás rövid leírását a részletekkel:

„A beruházás tárgy a Kistályai út 18. szám alatti volt kollégiumépület felújítása és átépítése. Az épület alapterülete 401 m2, a szintek száma 4. A beruházás valamennyi szintet érinti, így a teljes, építési beruházással érintett terület összesített mennyisége 1604 nm.

Alapmennyiség:

– Lapostető szigetelése, mintegy 400 m2. A feladat a meglévő teljesen elöregedett bitumenes szigetelés és rétegrend bontása, új rétegrend kialakítása a megfelelő lejtéssel, illetve ezt követően hő és vízszigetelés kialakítása a teljes felületen.

– A meglévő fűtési rendszer (primer és szekunder oldalak) bontása és új rendszer beépítése. Az új hőtermelők kondenzációs kazánok lesznek, amik a tetőfelépítményben kialakításra kerülő gépészeti térben kerülnek elhelyezésre. A hőleadó oldal falon kívül szerelve, az új szobakiosztásnak megfelelő, új nyomvonalon kerül kiépítésre. Az épület valamennyi légtere fűtött.

– Az épület meglévő műanyag nyílászárói bontásra kerülnek, amik helyére három rétegű új műanyag nyílászáró kerül beépítésre a konszignáció szerint. A külső ablakokon alumínium redőny kerül beépítésre. A belső terek átépítésre kerülnek, ezért a belső nyílászárók cseréje is szükséges. Összesen 212 db külső és belső új nyílászáró kerül beépítésre.

– Lábazatok jelenleg szigeteletlenek. A beruházás során a lábazatra víz és hőszigetelés kerül felhelyezésre.

– A homlokzati szigetelés jelen változatban nem kerül megbontásra, ezért a külső nyílászárók bontásánál és az újak beépítésénél a kávák javítása szükséges.

– A belső terek átépítésre kerülnek. Az új, összesen 54 szoba belső elválasztó falai hangszigetelt, gipszkarton szerkezetekkel kerülnek leválasztása. Valamennyi szoba és lakóegység újra burkolásra kerül (hideg és meleg burkolatok összesen mintegy 1.320 m2) és valamennyi falfelülete és plafonja festésre kerül 4.960 m2).

– Vizes helyiségek átépítésre kerülnek, aminek eredményeként valamennyi meglévő burkolat, szaniter és egyéb vizes szerelvény bontásra kerül. Az új fürdőszobákban épített zuhany kerül kialakításra, zuhanyfüggönnyel.

– Az épület teljes elektromos hálózata cserére kerül.

– Az épületben új tűzjelző rendszer kerül kiépítésre.

– Az épület körüli járdafelületek, utak és parkolók felújításra kerülnek, az érintett felület összesen mintegy 245 m2.

Opcionális tételek:

– A tetőn a kültéri hőtermelő berendezések számára acél tartószerkezet kerül elhelyezésre.

– A meglévő fűtési rendszer (primer és szekunder oldalak) bontása és új rendszer beépítése. Az új hőtermelő rendszert gázbázisú abszorpciós hőszivattyúkból és kültéri kondenzációs kazánokból álló moduláris rendszer biztosítja. A hőleadó oldal falon kívül szerelve, az új szobakiosztásnak megfelelő, új nyomvonalon kerül kiépítésre. Az épület valamennyi légtere fűtött. (Az alábbi feladat helyett kerül megrendelésre opció lehívása esetén: A meglévő fűtési rendszer (primer és szekunder oldalak) bontása és új rendszer beépítése. Az új hőtermelők gázbázisú, abszorpciós hőcserélők lesznek, amik a tetőn kültéren kerülnek elhelyezésre. A hőleadó oldal falon kívül szerelve, az új szobakiosztásnak megfelelő, új nyomvonalon kerül kiépítésre. Az épület valamennyi légtere fűtött.)

– A jelenleg meglévő mintegy 9 cm-es homlokzati szigetelés megmarad, erre kerül felhelyezésre jelen változatban további 10 cm vastag utólagos hőszigetelés. A szigetelendő felület összesen, mintegy 1.250 m2. (Az alábbi feladat helyett kerül megrendelésre opció lehívása esetén: A homlokzati szigetelés jelen változatban nem kerül megbontásra, ezért a külső nyílászárók bontásánál és az újak beépítésénél a kávák javítása szükséges.”