Skip to main content

Második helyen található a sporttudományi képzések között az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karának Sporttudományi Intézete a HVG friss felsőoktatási rangsorában, s számos más területen is a legjobbak között szerepel az intézmény.

Megjelent a Diploma 2021 kiadvány: a HVG az idén is összeállította a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. A készítők számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Az Eszterházy Károly Egyetem több szempontból is előkelő helyen szerepel a listán: az összesített rangsorban 15. az intézmény. A sportképzés területén az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Kara oktatói kiválóság alapján a 2., hallgatói kiválóság alapján az 5. a rangsorban. Emellett fontos eredmény, hogy a bölcsészképzés tekintetben a TOP10-ben, a 8. helyen található a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar a hallgatók kiválósága alapján. Az egyetem legfiatalabb kara, a 2020-ban indult Informatikai Kar az informatikai képzéseket nyújtó intézmények között az oktatók kiválósága alapján a 4. helyen található a listán. A pedagógus-képzésterületi rangsorban oktatói kiválóság alapján ötödik az EKE-BMK.

Ismeretes: a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre csak a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételi rendszerben lehet jelentkezni február 15-ig. A felvételizőknek a véglegesítés után legkésőbb február 20-án éjfélig hitelesíteniük kell jelentkezésüket Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával. A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, hármat díjmentesen.

Az Eszterházy Károly Egyetem egyik legfőbb vonzereje a színes képzési kínálat: öt karon, 11 képzési területen hirdetünk felsőoktatási szakképzéseket, alap- és osztatlan képzéseket, mesterképzéseket és szakirányú továbbképzéseket, illetve a bölcsészettudományok területén két doktori iskolát is működtetünk. Az intézmény által kínált képzések ide kattintva elérhetők.